Caldran més restriccions per evitar que les UCIs col·lapsin
Caldran més restriccions per evitar que les UCIs col·lapsin

Capgròs.com - ACN

Caldran més restriccions per evitar que les UCI col·lapsin

El BIOCOMSC avisa que només amb el conflinament comarcal no serà suficient si es manté l’actual ritme d’ingressos (que ha pujat un 50%)

Pot ben ser que amb el confinament comarcal i les actuals mesures de restricció als contagis de Covid no n’hi hagi prou i en facin falta més. Aquest és l’avís fonamentat en dades que des del BIOCOMSC posen sobre la taula veient que un 50% més dels casos acaben a les UCI

En declaracions a Rac 1, la investigadora Clara Prats ha augurat que a finals de la propera setmana o principis de la següent s'arribarà a la xifra de 600 persones a l'UCI, el que implica desprogramar activitat. S'arribarà a aquesta quantitat, ha dit, molt abans que en onades anteriors tot i que el creixement de casos està sent "suau". La Setmana Santa, de moment, no ha provocat una explosió de positius. D'altra banda, el grup estima que la vacunació ha estalviat un 60% de morts i un 20% de crítics, així com un 30% en termes d'hospitalització.

Segons el grup d'investigadors de la UPC, el creixement real ara estaria situat al voltant de l'1,1. Són càlculs que fan descomptant els dies festius, quan es fan menys proves. La Setmana Santa, de moment, no hauria comportat una explosió de casos.

La proporció a la UCI creix i creix

Ara bé, ja fa unes setmanes que per un mateix nombre de casos hi ha un 50% més de persones ingressades a l'UCI, ha explicat Prats. L'explicació no està del tot clara, però una possible interpretació és que aquesta onada és la de la variant britànica, que seria més transmissible i també més greu. "Els casos greus no són més greus però hi ha més casos greus", ha resumit.

En aquest sentit, ha avisat que en pocs dies s'arribarà a la xifra de 600 crítics, el llindar a partir del qual es comença a desprogramar. En la tercera onada això va passar a prop del pic de casos, però en aquesta està passant molt abans. Prats ha considerat probable superar el pic de crítics de 731 de l'anterior onada, i ha insistit que "l'única manera d'aturar la pujada de les UCI és aturar el creixement de l'epidèmia".

“Alguna mesura més”

"Si seguíssim amb una Rt d'1,1 el confinament comarcal podria aturar el creixement, però seria impossible pensar que pogués portar-nos a una disminució de casos", ha argumentat Prats, que ha constatat que per entrar en decreixement caldria alguna mesura més que el que hi ha en vigor actualment.

El BIOCOMSC també ha fet una estimació dels efectes positius que ha tingut la vacunació. Així, en dues o tres setmanes es podria assegurar que les vacunes hauran evitat el 60% de les morts, el 20% dels crítics i el 30% dels ingressats en planta. Pel que fa als casos, el percentatge baixa al 15%.

 

Arxivat a:

Comentaris (5)

Paco Fa 1 any
No se olviden de los que fuman en la calle. Exhalan más aerosoles, en el caso de terrazas se sgrava al estar estáticos.
Clara hidalgo Fa 1 any
Como. Veig que no ho possrn ho torno a repetir, feu una ullada a estado atletisme per les nits. Una vergonya. Grups de fins 30 persones juntes
Clara hidalgo Fa 1 any
Si algu es pregunta com pot ser q creixi, i estem aixi, que vagi a l estado municipal d atletisme dilluns o dime res per la tarda nit. Grups de nois triatletes junts corren junts en Grups de 30 o 40. Una vergonya. Ho hem avisar fins i tot al ajuntament. I res.
Audrey Fa 1 any
hem de vacunar primer els joves en lloc de les persones grans a Israel? La primera injecció de vacuna Pfizer-BioNTech Covid-19, la persona de 15 anys té 44 anys, ja que són l’embassament del virus mutant i la irresponsabilitat és la gent que tenir malalties greus que treballen persones de 45 a 50 a 69 anys després que només persones que puguin romandre a casa Israel de 70 a 80 a 100 anys executin un pla estratègic de vacunació i trenquin la cadena del virus
Josep M@ Fa 1 any
El que cal és posar sancions als que no compleixen les normes actuals per exemple els que es pensen que assentar-se ja dona dret a prescindir de la mascareta, als que la porten amb el nas a fora i als que la porten de"babero" senyors/es que portem ja un any i encara mort gent alguns d'ells en contra de la seva voluntat per culpa dels que su passen tot per el forro, el que fa falta és sentit comú i respecte en vers els demés.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive