Els beneficis del mindfulness per a embarassades, a Mataró
Els beneficis del mindfulness per a embarassades, a Mataró

Redacció

Els beneficis del mindfulness per a embarassades, a Mataró

L'Hospital de Mataró organitza el primer curs d'aquesta disciplina que serveix per a reduir l'ansietat i depressió de les mares i, així, beneficiar el futur nadó

L'Hospital de Mataró, en col·laboració amb l'Hospital Clínic de Barcelona, ha posat en marxa una iniciativa pionera anomenada "MaternalMent". Aquest curs de mindfulness, dissenyat especialment per a dones embarassades, busca proporcionar-los eines per reduir l'estrès, regular les emocions i viure l'embaràs amb plena consciència. Amb l'objectiu de millorar la salut tant de la mare com del nadó, "MaternalMent" ofereix una sèrie d'estratègies basades en l'atenció plena i la meditació.

El curs consta de vuit sessions setmanals i un dia de pràctica intensiva, acompanyat d'un pla d'entrenament diari de mindfulness per a realitzar a casa. Les sessions ofereixen exercicis pràctics d'atenció i relaxació, així com pràctiques de meditació i ioga adaptades al cos de la dona embarassada. A més, s'inclouen explicacions i diàlegs sobre els processos mentals i físics que ocorren durant l'embaràs.

Mindfulness i embaràs
Mindfulness i embaràs

 

Les dones embarassades que participen en "MaternalMent" poden esperar beneficis significatius. A través de la pràctica del mindfulness, es pot reduir l'estrès, permetent que la dona estigui més present i connecti més profundament amb el seu embaràs. També ajuda a regular les emocions intenses que poden sorgir durant aquesta etapa i a acceptar l'experiència amb serenitat. Això, al seu torn, pot contribuir a reduir les complicacions durant l'embaràs i el part, així com el risc de tenir un nadó de baix pes. Finalment, el curs pot afavorir el desenvolupament de la capacitat socioemocional del bebè i afavorir la creació d'un lligam fort amb la mare.

El programa "MaternalMent" es basa en l'experiència de l'estudi IMPACT BCN de l'Hospital Clínic de Barcelona, i està dirigit per la instructora certificada de Mindfulness MBSR, M. Teresa Oller. A més, professionals de l'equip de Ginecologia i Salut Mental Perinatal de l'Hospital de Mataró reben formació específica per a poder continuar oferint aquest tipus d'atenció i suport a les dones embarassades.

Les primeres participants de la comarca del Maresme en aquest curs, Patricia, Jennifer, Candela, Ana, Laura i Ainoa, es beneficiaran d'aquesta iniciativa innovadora que té com a objectiu millorar la salut física i mental de les mares durant l'embaràs i el postpart, així com potenciar una criança conscient i saludable per als seus nadons. L'Hospital de Mataró espera que "MaternalMent" sigui una contribució positiva al benestar de la comunitat i una ajuda essencial per a les dones embarassades de la regió.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive