Aquests són els beneficis de la teràpia amb gossos a Mataró
Notícies relacionades
Aquests són els beneficis de la teràpia amb gossos a Mataró

Redacció

Aquests són els beneficis de la teràpia amb gossos a Mataró

La teràpia amb gossos és un remei beneficiós per a adolescents amb trastorns mentals a l'Hospital de Mataró

COLLDEFORN PATROCINI
 

L'Hospital de Mataró ha protagonitzat un estudi revelador que corrobora els beneficis de la teràpia assistida amb gossos (TAA) per als adolescents que pateixen trastorns mentals. La recerca, en la qual han participat 32 joves d'edats compreses entre els 13 i 17 anys, ingressats a la Unitat d'Aguts de Psiquiatria Infantojuvenil, ha demostrat que aquest tipus de teràpia contribueix a millorar l'autoestima i a reduir l'ansietat dels pacients.

L'estudi, conegut com a Mental-Dog, ha avaluat l'eficàcia de la vinculació humà-animal després de diverses sessions de TAA. Es destaca que, sorprenentment, només dues sessions són suficients per establir un fort lligam entre el gos i el pacient. El factor clau en aquesta connexió és l'acceptació incondicional que els adolescents perceben dels animals. Els pacients afirmen que els gossos els accepten tal com són, ajudant-los a oblidar els problemes quotidians i aportant-los un sentiment de seguretat i confiança. A més, es destaca la capacitat del gos per percebre l'estat emocional del pacient, establint un cercle virtuós de feliç interacció.

image004
 


El cas de Mataró, un èxit

A l'Hospital de Mataró, dels 32 participants, la meitat presentava trastorns de la conducta alimentària (TCA), mentre la resta patia altres diagnòstics com trastorn de la conducta, trastorn de l'espectre autista o depressió. En general, es va observar un notable augment de l'autoestima i una significativa reducció de l'ansietat, especialment entre aquells amb diagnòstic de depressió.

L'estudi, de caràcter multicèntric, ha comptat amb la participació de 114 adolescents i sis gossos d'intervenció de les associacions Itcan, Ilerkan i Animal Nature. Aquestes entitats han realitzat sessions terapèutiques no només a Mataró, sinó també a l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida i a l'Hospital Infantil Universitari Niño Jesús de Madrid. La col·laboració de Purina, de l'Oficina d'Intervencions Assistides amb Animals de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid i l'Institut de Recerca en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) ha estat fonamental per assegurar l'èxit del projecte, proporcionant assessorament metodològic i analitzant els resultats amb detall. Aquesta recerca destaca la importància de les intervencions no farmacològiques, com la TAA, com a complement als tractaments convencionals per als adolescents amb trastorns mentals.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive