Mataró: cada cop més gossos però menys multes per incivisme
Notícies relacionades
Mataró: cada cop més gossos però menys multes per incivisme

Mataró: cada cop més gossos però menys multes per incivisme

Mataró s’acosta als 17.000 gossos però posa menys d’una multa per defecacions, orins o d’altres a la setmana

La Policia Local ha pujat un 48% el nombre d’inspeccions però les multes han baixat un 5,4% 

A Mataró cada cop hi ha més gossos. És una realitat comprovable quan se surt al carrer o es va a les places de la ciutat. Segons el Col·legi de Veterinaris de Catalunya, el novembre del 2022 hi havia a la capital del Maresme 16.594 gossos, gairebé 600 més que un any enrere. D’aquests, només 4.701 estan censats. De cada 7 gossos, només 2 estan censats. La ciutat camina cap als 17.000 però per contra el nombre d’expedients per infraccions de l'Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control animal van a la baixa. El 2022 s’ha tancat amb menys multes per incivisme dels amos dels gossos que el 2021.

A Mataró hi ha un gos per cada 7,7 persones, si es dóna per bona la dada dels veterinaris que l’Ajuntament considera exagerada perquè no atenen a baixes ni canvis de domicili. Un gos per cada 8 mataronins és una dada prou rellevant i explica entre d’altres l’aposta de la ciutat en diferents polítiques de benestar animal dels darrers anys com les inversions en correcans i espais específics com la platja per a gossos. En paral·lel, però, les dades amb les que s’ha tancat 2022 revelen que el nombre d’expedients per infracció de l’ordenança ha baixat. I això que s’han fet campanyes específiques de control per part de la Policia Local.

Menys d’una multa a la setmana

Tot i que hi hagi qui consideri que el nombre de defecacions sense recollir a la via pública és exagerat i que l’incivisme d’alguns amos de gossos malmet l’estat de l’espai públic a la ciutat, el cert és que a Mataró es registra menys d’una multa a la setmana per aquesta i d’altres infraccions. Els expedients per conducció de gossos solt, no dur morrió, orins o defecacions va passar de 47 el 2021 a només 37 en tot el 2022. Les de molèsties produïdes per l’animal de 105 a 101.

De tots els tipus d’infracció, sols augmenten les referents al cens de gossos (de 43 el 2021 a 45 el 2022), les de mossegades (de 20 a 25) i les referents a gossos abandonats: 4 el primer any i 5 el segon. La resta d’expedients han anat a la baixa.

Pel que fa a les inspeccions policials sí que han augmentat les referents a molèsties produïdes pels animals (894 el 2022 per les 605 d’un any abans, un augment molt important) i també les referides a benestar animal, de 58 a 87.

En definitiva, segons les dades del propi Ajuntament de Mataró i de la Policia Local l’augment del nombre d’animals ha comportat també una pujada del 48% del nombre d’inspeccions però un descens del 5,4% del nombre de multes.

Comentaris (19)

Pepet Fa 9 mesos
Pregunta: si el perro no es mío, porque la mierda si?
Juan Antonio Fa 9 mesos
La nueva normalidad, nunca noticias positivas. La sociedad está muy mal y la gente joven solo la ves com perros mirando el mòbil y dejando el rastro de mierda por donde pasan.
SARO Fa 9 mesos
menys multes es posen als patinets que aquests sí poden fer molt més mal que això que denuncia aquest diari dels gossos. i ja no diguem als incivics que destrosen el mobiliari public, cremen contenidors, cotxes, etc això l'ajuntament es podria forrar o treure les ajudes que ens costen aquests incivics que fan mal.
a anonim Fa 9 mesos
Doncs tenim uns altres animals de 2 potes que als politics se'ls hi han anat la pinça portant-nos de fora cada dia més i més costosos amb paguetes i que també podrien fer algo per la comunitat, per la gent gran, per netejar boscos ja que cobren paguetes doncs que facin algo. Els gossos ni cobren pagues ni roben ni ocupen habitatges ni ens buiden les arques ni ens ompla la sanitat publica.
Juan Carlos Fa 9 mesos
Tal y como pone en el artículo han aumentado las multas referentes al censo y al de mordidas, que quiere decir, que el del censo las multas desde una silla en un despacho y la de las mordidas es porque se pone una denuncia. Si no sale la policía a pie de calle como van a multar a los incívicos que o no recogen las cacas o los que no echan agua al orín? Supongo que los policías de hoy no quieren enfrentamientos con estos incívicos y es más fácil mirar a otro lado. Bravo por esta buena ges
Enriqueta Fa 9 mesos
Todo Mataró es un pipican. Ya pueden tener árboles cerca o cloacas, ellos siempre pegados a la pared para mear o cagar en portales o fachadas. No les digas nada porque se enfadan.
Jose Fa 9 mesos
Además de los correcans hay espacios de libre circulación, los puedes consultar en la página del ayuntamiento: https://www.mataro.cat/ca/temes/benestar-animal/espais-de-lliure-circulacio
Anònim Fa 9 mesos
17.000 gossos, a la gent se li ha anat la pinça, no tenen altres distraccions? doncs que es dediquin a anar a fer companyia a gent gran que està sola, a netejar boscos i platges, anar a ballar, etcétera Tenir gossos a vivendes petites, deixar-los sols per anar a treballar, posar-los roba i cotxets com si siguessin nens això sí és maltractament animal.
Rosa Fa 9 mesos
El nou parque dels Garrofes, es un pipican gegan , deixan al gossos sense lligar .
Veina Fa 9 mesos
Qualsevol diria que aquesta noticia l'han escrit per dissimular la del costat: "1,8 milions per reformar el Casal de Joves ‘El Sidral’ de Mataró"

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive