Mataró: cada cop més gossos però menys multes per incivisme
Notícies relacionades
Mataró: cada cop més gossos però menys multes per incivisme

Mataró: cada cop més gossos però menys multes per incivisme

Mataró s’acosta als 17.000 gossos però posa menys d’una multa per defecacions, orins o d’altres a la setmana

La Policia Local ha pujat un 48% el nombre d’inspeccions però les multes han baixat un 5,4% 

A Mataró cada cop hi ha més gossos. És una realitat comprovable quan se surt al carrer o es va a les places de la ciutat. Segons el Col·legi de Veterinaris de Catalunya, el novembre del 2022 hi havia a la capital del Maresme 16.594 gossos, gairebé 600 més que un any enrere. D’aquests, només 4.701 estan censats. De cada 7 gossos, només 2 estan censats. La ciutat camina cap als 17.000 però per contra el nombre d’expedients per infraccions de l'Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control animal van a la baixa. El 2022 s’ha tancat amb menys multes per incivisme dels amos dels gossos que el 2021.

A Mataró hi ha un gos per cada 7,7 persones, si es dóna per bona la dada dels veterinaris que l’Ajuntament considera exagerada perquè no atenen a baixes ni canvis de domicili. Un gos per cada 8 mataronins és una dada prou rellevant i explica entre d’altres l’aposta de la ciutat en diferents polítiques de benestar animal dels darrers anys com les inversions en correcans i espais específics com la platja per a gossos. En paral·lel, però, les dades amb les que s’ha tancat 2022 revelen que el nombre d’expedients per infracció de l’ordenança ha baixat. I això que s’han fet campanyes específiques de control per part de la Policia Local.

Menys d’una multa a la setmana

Tot i que hi hagi qui consideri que el nombre de defecacions sense recollir a la via pública és exagerat i que l’incivisme d’alguns amos de gossos malmet l’estat de l’espai públic a la ciutat, el cert és que a Mataró es registra menys d’una multa a la setmana per aquesta i d’altres infraccions. Els expedients per conducció de gossos solt, no dur morrió, orins o defecacions va passar de 47 el 2021 a només 37 en tot el 2022. Les de molèsties produïdes per l’animal de 105 a 101.

De tots els tipus d’infracció, sols augmenten les referents al cens de gossos (de 43 el 2021 a 45 el 2022), les de mossegades (de 20 a 25) i les referents a gossos abandonats: 4 el primer any i 5 el segon. La resta d’expedients han anat a la baixa.

Pel que fa a les inspeccions policials sí que han augmentat les referents a molèsties produïdes pels animals (894 el 2022 per les 605 d’un any abans, un augment molt important) i també les referides a benestar animal, de 58 a 87.

En definitiva, segons les dades del propi Ajuntament de Mataró i de la Policia Local l’augment del nombre d’animals ha comportat també una pujada del 48% del nombre d’inspeccions però un descens del 5,4% del nombre de multes.

Comentaris (24)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive