Interior del CAP de la Ronda Prim de Mataró. Divisió total sobre la sanitat pública: funciona bé o ha de millorar? Foto: R.Gallofré
Interior del CAP de la Ronda Prim de Mataró. Divisió total sobre la sanitat pública: funciona bé o ha de millorar? Foto: R.Gallofré

Aquesta és la nova manera de demanar cita online al CAP

La nova eina digital permet als usuaris permet programar-se visites no urgents als CAP, especificar-ne el motiu i seleccionar dia i hora

Salut ha implementat una nova eina digital (accessible en aquest enllaç) que permet als usuaris programar-se les visites no urgents als centres d'atenció primària (CAP) i especificar-ne el motiu. Abans de la pandèmia ja es podien demanar cites de forma telemàtica però aquesta eina és més completa. Salut indica que aquesta és una via més per accedir a l'atenció primària i que complementa els altres canals, com el telèfon o taulell del CAP o el 061, que continuen funcionant com fins ara. "Els professionals s'adapten a un altre canal d'accés, però la seva feina és la mateixa, més endreçada, això sí, i traient el que no aportava valor", destaca la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel. A l'eina, s'hi accedeix des de la web citasalut.gencat.cat o des de La Meva Salut.

Segons el tipus de consulta, la visita serà presencial, telefònica o telemàtica

La web permet gestionar tràmits administratius en línia i programar la cita per motius escollint entre els 22 més freqüents. Així, es poden clicar opcions com, per exemple, seguiment d'un problema de salut crònic, cura d'una ferida, renovació del pla de medicació o consulta d'atenció sexual i reproductiva. Segons el tipus de consulta, la visita serà presencial, telefònica o telemàtica. També es pot escriure el motiu de la visita o demanar cita, presencial o telemàtica, amb el metge o infermera de referència.

Les claus

 • Es pot demanar cita escollint els 22 motius més freqüents
 • Permet triar dia i lloc en un calendari segons les opcions disponibles
 • L'eina no està pensada per a motius urgents, llavors cal trucar al 061
 • La web està personalitzada segons el col·lectiu del que formi part el pacient
 • L'eina és molt més completa que la que existia fins ara per demanar cita telemàticament

L'usuari pot seleccionar el dia i l'hora de la visita en un calendari amb les opcions disponibles en funció de l'agenda dels professionals, que s'han obert forats en les agendes per encabir les demandes que els arribin a través de la web. En qualsevol cas, l'eina no està pensada per motius urgents, pels quals es recomana trucar al 061 -per emergències, el 112- o bé acudir als centres d'urgències.

Entrada al CAP de Rocafonda de Mataró. Foto: R. G.

Entrada al CAP de Rocafonda de Mataró. Foto: R. G.

Una de les possibilitats és tramitar una baixa laboral

La nova eina té personalitzades les opcions. Per exemple, a una persona major de 60 anys, li sortirà la possibilitat de vacunar-se de la grip, la campanya de la qual ha començat aquesta setmana, però en canvi, aquesta opció no estarà disponible per als que no formen part dels col·lectius de risc de la malaltia. Una altra de les possibilitats és tramitar una baixa laboral, tant per sol·licituds, renovacions o altes, tot i que caldran les proves o informes mèdics corresponents.

La web vol ser un altre canal d'accés a la primària i que l'usuari tingui més agilitat per relacionar-s'hi, mentre que de cara als professionals sanitaris, els ha d'ajudar a desburocratitzar procediments. "Si l'usuari vol una visita amb el metge o infermera, l'eina no ha der ser un entrebanc, sinó que facilita dirigir els procediments més habituals i demanar directament la cita", assenyala Craywinckel, directora del Servei Català de la Salut (CatSalut).

 

Comentaris (9)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive