CAP de Rocafonda, a Mataró. Foto: R.Gallofré
CAP de Rocafonda, a Mataró. Foto: R.Gallofré

Mataró exigeix més recursos per l’atenció primària

S’aprova la declaració que recull les demandes de la plataforma en defensa de la sanitat, amb les abstencions d’ERC i Junts per Mataró

Més recursos per l’atenció primària, tant econòmics com humans, recuperar l’atenció presencial als CAPs i fomentar un gran Pacte per la Salut. Són les tres propostes que s’ha fet seves la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró, que recull el guant de les demandes de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública. ERC i Junts per Mataró s’hi han abstingut pel to crític del text amb la gestió de la Generalitat. 

El text aprovat critica la gestió feta de la crisi sanitària. “Les coses no s’han fet bé, es va precipitar la desescalada i el Govern de la Generalitat es va oblidar de la seva responsabilitat com a govern: prevenir, detectar, testar, seguir, aïllar i posar en quarantena. Ha fallat el rastreig i el seguiment de nous casos així com la identificació de contactes. No va preveure recursos humans ni tecnològics”, assegura.

Per la Junta de Portaveus “la covid-19 evidencia el millor i el pitjor del sistema sanitari. El millor, les i els seus professionals, homes i dones que ha lluitat i estan lluitant a primera línia, la seva implicació i la seva dedicació. El pitjor és el desmantellament del sistema sanitari, que està portant a la pràctica el govern de la Generalitat de Catalunya amb l’excusa de la covid-19, especialment en l’atenció primària”.

El text, proposat pel PSC, assegura que “les diverses mobilitzacions dels col·lectius de sanitaris d’aquestes setmanes, ens indiquen els veritables punts febles d’unes polítiques que han sobrecarregat i tensionat en excés el sistema i les estructures professionals, i que si avui funciona, és per la gran vocació de dedicació i de servei del nostre personal sanitari. És més necessària que mai la coordinació dels serveis de salut amb els serveis socials per poder detectar aquelles possibles persones transmissores i que a la vegada per la seva vulnerabilitat social els hi cal que se’ls faciliti recursos socials”.

A favor del Pacte nacional per la Salut Pública

Aprovada en Junta de Portaveus una Declaració institucional presentada pel grup municipal d’En Comú Podem Mataró instant al parlament de Catalunya a impulsar i aprovar el nou pacte nacional per la salut pública de Catalunya. La moció es va aprovar amb els vots a favor del PSC (13), ERC-MES (8), ECPM (2) i Junts per Mataró (2) i les abstencions de C’s (2). El text insta a augmentar el pressupost del Departament de Salut al 7% del PIB català, a reforçar l’atenció primària i comunitària amb l’objectiu de transformar-la en l’epicentre de l’acció sanitària a Catalunya, a dignificar la professió de les cuidadores i els cuidadors i a revertir les últimes privatitzacions realitzades en el sistema sanitari públic, garantint un control públic i efectiu de tots els serveis sanitaris tots efectuant una auditoria pública independent per tal de revisar les aportacions efectuades al sistema sanitari privat amb motiu de la pandèmia.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Geoffrey Fa 2 anys
Slowly the correct people in the generalitat are coming forward and we should see an improvement in vital services, People come first, not the political independisters, that are still living in the past,,,,200 years ago, they need to accept their history and join in with the present world.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive