aliments que cal evitar abans d'anar a dormir
aliments que cal evitar abans d'anar a dormir

Paula Saez

Aliments que cal evitar abans d'anar a dormir

És important descansar bé a la nit i tenir una son reparadora, motiu pel qual us expliquem aquells aliments que cal evitar abans d’anar a dormir.

Al nostre país és habitual sopar tard degut a les rutines i horaris que portem habitualment. En ocasions és inevitable, ja que tot va lligat a altres àmbits com la feina o les relacions socials. Per aquest motiu, si sopem tard i anem a dormir poc després el nostre cos encara no haurà pogut fer la digestió, motiu pel qual ens costarà dormir. Com bé sabeu, tenir un descans reparador cada nit és essencial per poder rendir bé durant el dia. Per tot això, a continuació us ho expliquem en major detall i deixem les pautes alimentàries que heu de seguir si voleu descansar bé a la nit.    

Què hem d’evitar fer abans de dormir?  

El nostre cos funciona amb el seu propi horari intern, per la qual cosa en ocasions li costa adaptar-se als canvis i horaris irregulars. Històricament els humans relacionaven la foscor que arribava a la nit a deixar de menjar i anar a dormir. Tot i això, degut als canvis en la nostra rutina i a que sembla que cada cop treballem més i de forma més irregular, hem deixat de fer cas al que ens indica el nostre cos de forma natural per a passar a fer el que millor s’adapta a la nostra vida diària.  

Com de ben segur heu escoltat, l’àpat més copiós del dia ha de ser l’esmorzar, mentre que el més petit ha de ser el sopar. Això és degut a que haurem de dedicar part de la nostra energia a digerir els aliments, per la qual cosa si mengem massa just abans d’anar a dormir, la redistribució energètica regular variarà i es reduirà la qualitat de la nostra son. D’altra banda, hi ha estudis que relacionen la tendència entre menjar molt tard i la de patir obesitat. Això pot estar molt relacionat al fet que durant la nit la melatonina indueix al cos a tenir una menor sensibilitat a la insulina i si hi ha un excés d'energia, els excedents s'emmagatzemaran en forma de greix.   

Aliments a evitar durant la nit 

Quant als aliments que hem d’evitar abans d’anar a dormir, podríem parlar dels carbohidrats (pasta, patata, pa, arròs...), ja que es produeix un excedent energètic i el nostre cervell no veu la necessitat d'apagar-se, per la qual cosa la nostra son serà més lleugera. Els que també hem d’evitar són aliments ultraprocessats, perquè al ser tan poc naturals faran que al nostre cos li costi molt absorbir-los correctament.  

Llavors, què hem de menjar abans de dormir? Segons indiquen alguns estudis, aquelles persones que porten una vida activa no tenen gaires problemes de son. A més, indiquen que   consumir 150 grams de proteïna unes quantes hores abans de dormir ajuda al desenvolupament muscular i millora la recuperació post entrenament. Si no podem canviar la nostra dieta per a fer exercici de forma regular, el que sí hauríem de fer és tractar de sopar abans, al menys quatre hores aproximadament abans d’anar a dormir, evitar els carbohidrats i els aliments ultraprocessats (de forma habitual, però sobre tot per la nit).   

Font: MHunters 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive