NO FER SERVIR!!!!
NO FER SERVIR!!!!

Redacció / ACN

Els afectats amb dany pulmonar greu per Covid-19, més propensos a patir ictus

El treball analitza més de 2.000 casos de persones infectades durant els mesos de març i abril

Un estudi de Vall d'Hebron mostra que les persones amb Covid-19 i dany pulmonar greu presenten un risc més elevat de patir un ictus. Perquè el risc existeixi s'han de donar les dues circumstàncies, ja que la covid-19 per si sola no augmenta el risc d'ictus. L'estudi s'ha fet a partir de l'anàlisi de 2.050 casos de pacients que van ingressar a l'hospital per covid-19 durant els mesos de març i abril, dels quals 21 van patir un ictus. La majoria, una dotzena, ja tenia factors de risc per l'ictus i no s'estableix cap relació amb el coronavirus, però n'hi havia sis sense factors de risc que van patir un dany pulmonar greu que requeria ventilació mecànica.

Els resultats d'aquest darrer estudi concorden amb el resultat d'estudis previs que relacionen aquest tipus de dany als pulmons, així com la infecció per diversos bacteris i virus, amb l'aparició de símptomes neurològics en els pacients, en particular amb l'ictus. Així, el SARS-CoV-2 seguiria el mateix comportament que altres virus: "La majoria dels pacients amb covid-19 no presenten un dany pulmonar greu. I en aquests casos hem comprovat que el risc d'ictus no augmenta", explica el doctor Manuel Requena, líder de l'estudi.

Pitjor pronòstic i major mortalitat

D'altra banda, aquest mateix estudi també demostra que els pacients amb Covid-19 que pateixen un ictus provocat per l'obstrucció de grans vasos sanguinis i són tractats mitjançant trombectomia tenen un pitjor pronòstic i una major mortalitat que aquells que no tenen infecció.

"La pitjor evolució clínica d'aquests pacients es podria deure al dany pulmonar associat a la covid-19, que provocaria que arribés menys oxigen al cervell i que, per tant, el tractament contra l'ictus no fos tan eficaç”, comenta el doctor Requena.

El treball s'ha publicat a la revista Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases.

  •  Text

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive