7 fisioterapeutes més per a l'Atenció Primària`de Mataró, a la foto el CUAP Maresme. Foto: R.Gallofré
7 fisioterapeutes més per a l'Atenció Primària`de Mataró, a la foto el CUAP Maresme. Foto: R.Gallofré

7 fisioterapeutes més per a l'Atenció Primària de Mataró

Salut incorpora 90 fisioterapeutes a l'atenció primària de la Regió Barcelona Metropolitana Nord

banner celulitis Colldeforn maig
 

Prioritzen l’atenció a persones amb lumbàlgies, mals de cervicals, genoll i maluc

El Departament de Salut ha incorporat 90 fisioterapeutes als centres d'atenció primària de la Regió Sanitària Metropolitana Nord per donar resposta a una de les patologies més freqüents del sistema de salut, com són les patologies osteoarticulars, com ara les lumbàlgies i els mals de cervicals, genoll i maluc. L’objectiu d’aquest nou rol professional és promoure i millorar l'autonomia de la persona atesa, prevenir malalties musculoesquelètiques i reduir el consum de medicaments.

Així, els professionals se centren principalment en l’atenció comunitària i especialment en les patologies d'alta prevalença i baixa complexitat, com ara dolors vertebrals (lumbàlgia i cervicalgia), mal de genoll o mal de maluc crònic, dolor d’espatlla i pacients amb risc de fragilitat.

A la Regió Barcelona Metropolitana Nord, 36 dels nous fisioterapeutes s’han incorporat en equips del Barcelonès Nord i Maresme, 35 al Vallès Occidental i 19 al Vallès Oriental. El repartiment als municipis més grans queda de la següent manera: 13 a Badalona, 10 a Terrassa, 10 a Sabadell, 7 a Santa Coloma de Gramenet, 7 a Mataró, 5 a Granollers, 3 a Sant Cugat i 3 a Rubí.

Més vincle amb els barris

Amb la incorporació dels fisioterapeutes als equips d’atenció primària (EAP) també es pretén augmentar el vincle de la població amb activitats i serveis dels seus barris, ciutats o pobles que siguin beneficioses en aquest context. En aquesta línia, són habituals les activitats en escoles o amb col·lectius de gent gran, per exemple, sovint de manera coordinada amb els serveis de rehabilitació i altres agents comunitaris que participen en el procés assistencial.

Una altra àrea on els fisioterapeutes tenen un paper destacat és en la coordinació amb els metges de família, les infermeres, els treballadors socials, referents emocionals, dietistes i nutricionistes per abordar la promoció d’hàbits saludables i la prevenció de malalties.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive