Les vacunes han evitat 13.000 ingressos a les UCIs i 10.000 morts. Foto: R.Gallofré
Les vacunes han evitat 13.000 ingressos a les UCIs i 10.000 morts. Foto: R.Gallofré

Redacció - ACN

Si et vas contagiar al juliol ja et pots vacunar

255.000 catalans, sobretot joves, que es van contagiar a l'inici de la cinquena onada ja poden rebre el vaccií

Salut fa una crida a les persones que es van contagiar en la cinquena onada que ja es poden començar a vacunar, en haver passat dos mesos. Des de l'agost, el ritme de vacunació ha caigut i Salut mira de reactivar-la aquest setembre, amb accions com trucades, SMS o l'obertura de punts en llocs estratègics com les universitats. L'objectiu de la conselleria és administrar 2 milions de dosis aquest mes, però, tot i la disponibilitat de vacunes i de cites, encara no s'està recuperant el ritme. En la darrera setmana, s'han administrat 226.387 vacunes, sobretot segones dosis (165.586), mentre que a principis de juliol se n'havien arribat a posat més de 700.000 en una setmana.

Actualment, un 69,3% de la població a Catalunya té la pauta completa i no s'arriba, per tant, a l'objectiu del 70% que s'havia fixat per finals de l'estiu -amb la variant delta, aquest 70% tampoc significaria la immunitat de grup-. Amb tot, Salut assegura que la cobertura vacunal és alta en comparació amb altres països i que la protecció supera el 70% si es tenen en compte les persones que han superat la malaltia en els darrers sis mesos (338.931).

Moltes d'aquestes persones, unes 255.000, es van contagiar durant la cinquena onada, desbocada el juliol, i per això  s'anima a vacunar-se quan hagin passat els dos mesos de la infecció. Estar vacunat amb una dosi i haver passat la malaltia ofereix molta protecció.

Les persones no vacunades ingressen a l'UCI 13 vegades més

Les vacunes protegeixen dels contagis i, especialment, de patir una covid-19 greu. Des de l'1 de juliol, un 0,46% de les persones no vacunades han requerit ingrés a l'hospital, pel 0,23% de les persones amb vacunació parcial i el 0,06% de les vacunades totalment. Així, les persones no vacunades ingressen prop de 8 vegades més que les que ho estan.

També amb dades des de l'1 de juliol, un 0,09% de les persones no vacunades ha acabat a l'UCI, davant del 0,05% de les persones amb una dosi i un 0,007% de les vacunades totalment. Les persones no vacunades ingressen a l'UCI 13 vegades més i les parcialment vacunades, 7.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Audrey Fa 1 any
Espanya sobretot Catalunya Madrid els bascos es preparen per enfrontar-se al Covid més formidable a l’octubre, enviarà persones que no es vacunin en cures intensives, una minoria que es nega a vacunar posarà en perill la majoria dels ciutadans espanyols. És terrorífic privar-nos de les nostres llibertats perquè altres persones s’han negat a vacunar-se, una persona infectada infecta un país perquè l’ARN de COV del SARS és molt perillós i mortal.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive