L’ortodòncia infantil, més val prevenir i confiar en els professionals
Notícies relacionades
L’ortodòncia infantil, més val prevenir i confiar en els professionals

Contingut Patrocinat

L’ortodòncia infantil, més val prevenir i confiar en els professionals

Els infants han d’anar al dentista des del primer moment que tenen dents; i MónBlanc explica el pas a pas per una bona salut bucal dels més menuts.

La salut bucodental dels nens sempre genera dubtes entre els pares i mares. Quan s’ha de portar un petit al dentista? La resposta correcta és que des del primer moment que té dents, perquè necessitarà cuidar-les com fem els adults. A MónBlanc, especialistes en tractaments per als infants, treballen per oferir visites sense dolor, que eviten experiències traumàtiques i permeten que la por al dentista no existeixi des d’un primer moment. I tot amb la voluntat d’oferir solucions personalitzades per a cada cas.

Una primera visita per planificar

Els experts assenyalen que el més normal és que al voltant dels cinc o sis anys és una bona edat per començar a valorar possibles problemes de creixement òssi, malposicions dentals i maloclusions, com per exemple mossegades creuades, ja que no tots els nens canvien les dents al mateix temps ni creixen igual de ràpid. Una visita en aquestes edats permet estudiar possibles problemes futurs i tenir una idea de quines necessitats caldrà cobrir.

WhatsApp Image 2021 09 06 at 19.50.34
Màxima confiança
 

Per què és important una visita aviat?

Una visita aviat permet fer tractaments interceptius que poden ajudar a la resolució final, a tenir una previsió de com evolucionarà la boca de l’infant i a llistar la prioritat de les actuacions que caldrà dur a terme en cada cas. I és que la majoria dels problemes esmenats com més aviat es detectin més fàcils seran de sol·lucionar, sent millor pel pacient.  O el que és el mateix, si algunes d’aquestes intervencions es fan més tard, es necessiten actuacions extres per aconseguir el mateix resultat, si és que es pot assolir. En definitiva, com més d’hora, millors resultats.

No, no sha desperar a que linfant canviï de dents

Un dels errors més comuns entre els pares i mares és pensar que com que les dents que tenen no són definitives, no cal anar al dentista. Això no és així: les dents de llet s’han de cuidar, per evitar molèsties als més petits i perquè poden generar problemes que afectin a les definitives. A més, si esperem a que tinguin totes les dents canviades, per exemple als 14 anys, arribem una mica tard a l’hora de tractar problemes esquelètics associats amb el potencial de creixement de l’infant. Si els agafes a temps pots estimular el desenvolupament dels maxilars per anar guanyant espai per a les futures dents i evitar així altres problemes derivats, com les malposicions dentals o els apinyaments. Treballes amb previsió i evites actuacions posteriors.

ROM 6775
Tractaments personalitzats per a cada cas
 

I quina duració tenen els tractaments?

Com en tot el món de l’ortodòncia, tractar un infant suposarà adaptar-se a les seves necessitats. Si tenen un problema de paladar estret, relacionat amb els òssos, segurament es necessitaran visites cada sis mesos per poder controlar-ho, seguir amb un tractament específic i fer una última intervenció quan ja tingui totes les dents definitives, aconseguint un resultat més predictible i estable a llarg termini. Primer, per tant, és tracta d’adequar l’estructura de la boca perquè les dents tinguin el seu espai i després, poder fer el tractament d’ortodòncia perquè tot estigui a lloc i de forma equilibrada.

Els tractaments tenen períodes diversos i sempre dependran de cada cas individual. El tipus de maloclusió, si s’ha fet una actuació prèvia, la pròpia evolució del pacient que anirà marcant el camí i que caldrà anar corregint... L’ortodòncia és un dels tractaments més personals que es poden dur a terme en una clínica dental, per això no es pot donar una durada estimada generalitzada. El que sí ha canviat és el sistema de control, on actualment amb visites cada dos mesos ja és suficient, fins i tot es pot anar comprobant l’evolució mitjançant un escàner intraoral, que ve a ser com una càmera de fotos petita, que digitalitza tota la boca del nen creant un model virtual inicial que es va comparant durant la resta del tractament amb nous escanejats.

ROM 6720
Mónblanc
 

I de lortodòncia invisible?

Invisalign és el referent en ortodòncia invisible, i malgrat que inicialment només es podia fer servir en adults, actualment també podem treballar amb els infants. Com ja hem dit amb l’escàner intraoral aconseguim un model virtual, que es treballa individualment per dissenyar una oclusió favorable i guiar el creixement òssi. Un cop acceptada la proposta, el sistema genera una sèrie d’alineadors que s’hauran d’anar canviant periòdicament fins aconseguir el resultat esperat. Com a principal avantatge cal destacar que aquest sistema permet treure els alineadors per menjar, cosa que facilita la higiene, reduint el risc de caries i possibles urgències mecàniques, com fractures d’aparells o brackets saltats. Això si, és un sistema que requereix el 100% de col·laboració dels nens i dels pares ja que són els responsables de posar i treure l’alineador.

MónBlanc treballa amb totes les opcions d’ortodòncia existents, compta amb un sistema de pagament adaptat a totes les necessitats i saben el que és acompanyar de manera correcta als més menuts en qualsevol de les solucions bucodentals que necessitin.

Fes la teva consulta sense compromís o demana més informació:

Altres serveis i tractaments de Mónblanc:

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive