La Capella Sixtina del Vaticà es pot visitar gràcies al projecte de museus virtuals
La Capella Sixtina del Vaticà es pot visitar gràcies al projecte de museus virtuals

Museus virtuals per visitar des de casa

Us recomanem cinc museus d’arreu del món que podeu visitar de forma online, gratuïta i sense necessitat de sortir de la comoditat de les vostres llars.

A causa de la crisi del coronavirus que encara estem patint arreu del món, hi ha molta incertesa al voltant de quan podrem tornar a viatjar amb tranquil·litat i a moure’ns sense tenir por de tornar amb el virus a casa. Per aquest motiu, moltes famílies han hagut de cancel·lar els seus plans de vacances i quedar-se a casa, però això no es motiu per a no poder viatjar, encara que sigui de forma virtual, i fer activitats com a visitar diversos museus d’arreu del món de manera gratuïta. A continuació us proposem 5 d’ells per a que pugueu organitzar una vetllada en parella, una reunió online amb amics o simplement una visita individual per gaudir de les millors obres d’art existents. 

1. Museu del Louvre – París 

Viatgem a la capital francesa per a poder passejar de forma virtual pels passadissos del famós Louvre amb una funció en vista 360 graus. D’aquesta forma, acabarem arribant davant de la peça estrella de la col·lecció: La Gioconda de Leonardo Da Vinci. Tot i així, també disposem d’altres obres d’art com la Venus de Milo, d’Alexandre d’Antioquia, la Victoria alada de Samotracia o La llibertat guiant al poble, de Eugène Delacroix.

louvre

Visita virtual al Louvre

2. Galleria degli Uffizi – Florencia

Podem viatjar fins a Florència de forma virtual per a visitar un dels museus més complerts del món a través d’aquest enllaç.  En el seu interior reposen obres com El naixement de Venus i La primavera de Sandro Botticelli o el Cap de Medusa de Caravaggio. La visita a través de la web permet accedir a diverses col·leccions temàtiques i seleccionar les obres per a veure una imatge en alta qualitat, que podem ampliar per a gaudir d’ella en major detall, a més de llegir la seva descripció detallada. 

3. Brittish Museum – Londres

És hora de moure’ns a Londres, on es troba el famós Brittish Museum. Tot i que la seva pàgina web sigui un sòbria i senzilla, podrem accedir a diverses col·leccions organitzades en funció de la seva temàtica, època històrica i demés paràmetres que ja venen indicats. “Desig, amor i identitat”, “Egipte”, “Animals” o “Mort i memòria” són alguns d’ells. És difícil quedar-nos amb només un parell d’obres, però diríem que les imprescindibles són La pedra de Rosetta i el Moai Hoa Hakananai’a per la seva importància històrica i cultural.

4. National Gallery of Art – Washington

Creuem l’oceà per arribar a Washington, on ens espera la Galeria Nacional d’Art nord-americana. Amb un disseny de pàgina molt més lluminós que en el cas de la britànica, podem explorar diverses col·leccions i fer zoom a les obres d’art que volem examinar amb major detall. A més, podem gaudir de recorreguts virtuals que ens permetran veure obres de Picasso, Monet, Dalí i altres pintors de renom. 

5. Museus del Vaticà - Roma

Per últim, encara que podeu trobar molts altres museus que visitar de forma virtual, us recomanem visitar (o tornar a visitar si ja heu anat presencialment) el Museu del Vaticà. Gràcies a la seva completa web, podem passejar pels jardins o instal·lacions del Vaticà o gaudir de les obres d’art amb detall, entre les que destaquen Lacoonte i fills (Agesandre de Rodes), August de Prima Porta i, per suposat, la Capilla Sixtina

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive