Una bona higiene per a tot.
Una bona higiene per a tot.

Contingut Expert

La importància de la higiene bucal a l’estiu

Fer revisions periòdiques ens poden evitar molts problemes a llarg termini. I faciliten la tasca si es fa de manera regular

La higiene bucal és quelcom tant necessari i important com també rellevant durant els mesos d’estiu, un moment en el que és fàcil que acabem bevent i menjant a qualsevol hora per refrescar-nos. Els gelats, els còctels, els refrescos... Venen més de gust que mai, però no deixen de ser un impacte important per a la nostra salut bucodental que cal tenir en compte. Per això, des de la Clínica Doctora Nogueras destaquen com d’important és mantenir una bona higiene bucal per a passar un estiu sense problemes ni complicacions.

Les higienes orals es basen en mantenir netes i sanes totes les parts que conformen la boca. Això significa que va molt més enllà de les dents, perquè es tracta de mantenir les genives, la llengua i la boca en general en un bon estat que no ens comporti cap tipus de molèstia. Per això hi ha dos mètodes que no poden fallar: el primer, fer una neteja bucodental de forma periòdica al dentista. Aquesta, que normalment es fa dos cops a l’any, permet ‘resetejar’ la nostra salut bucodental i eliminar qualsevol problema de placa bacteriana que es col·loca entre les dents i pot provocar problemes a les genives. Si tenim sagnat a l’hora de rentar-nos les dents, és que necessitem visitar un especialista. Així se senzill.

Aquestes visites, que es fan amb tècniques avançades i duren poca estona, són necessàries per poder mantenir una bona salut bucodental, però no són exclusives d’allò que hem de dur a terme sinó un complement que cal tenir en compte. La veritable tasca, expliquen des de Nogueras, és la que es fa a casa.

La pregunta de sempre és... Quantes vegades cal rentar-se les dents? La resposta més raonable, expliquen els especialistes, és que cada vegada que mengem. Està clar que això molts cops no és viable per l’estil de vida que portem, però des Dra. Nogueras recomanen que com a mínim ens netegem les dents tres cops al dia (matí, migdia i nit) i que passem el fil dental un cop al dia, al vespre. Aquest pas, el del fil dental, és totalment imprescindible per poder fer una bona neteja en zones on el raspall de dents mai arriba.

Un altre dels elements que acompanya normalment la neteja diària de la boca és l’elixir bucal, que tot i que no és imprescindible, els experts recomanen en casos concrets com pot ser el de les genives més sensibles del compte. En tot cas, cal tenir en compte que no s’ha de fer servir més de dues vegades al dia i que s’ha de fer servir després del raspallat de dents però no immediatament, per no perdre així algunes de les propietats del propi raspallat.

La Clínica Doctora Nogueras és especialista en solucions bucodentals per a tota la família, i es troba a Mataró.  

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive