Fer servir l'esport per reforçar el sistema inmunitari
Fer servir l'esport per reforçar el sistema inmunitari

Fer servir l'esport per reforçar el sistema inmunitari

El gimnàs DiR Paradise de Mataró col•labora en una campanya de la Societat Espanyola d'Immunologia

Promoure l’esport com la manera més natural de reforçar el sistema immunitari. Aquest és l’objectiu de la campanya “Entrena tu inmunidad”, engegada per la Societat Espanyola d’Immunologia i a la qual dona suport el gimnàs DiR Paradise de Mataró. Les seves instal·lacions han acollit el rodatge d’aquesta campanya que vol animar a la societat a fer esport en aquests temps de pandèmia. Estudis sobre esport i sistema immunitari han demostrat que l'exercici regular i moderat augmenta la immunitat i redueix el risc d'infeccions.

D'altra banda, l'exercici molt intens, continu i d'esforç prolongat, com les maratons i les ultramaratons, poden reduir la resistència del sistema immunitari durant les següents 24-72 hores després de la marató, i això provocaria un augment de refredats i malalties respiratòries durant una o dues setmanes. Aquestes conclusions s’extreuen dels estudis que ha fet el fisiòleg esportiu David Nieman, que porta quatre dècades observant la relació entre exercici i immunitat. La web asdedeporte exposa aquestes teories.

“El sistema immune és l'encarregat de protegir-nos al llarg de la nostra vida i desenvolupar una resposta adequada a cada atac. Estem constantment exposats a tot tipus d'agressions provocades per diferents agents patògens i el sistema immune és la nostra barrera de defensa ", explica Jorge Domínguez, que pertany al Departament de Medicina Interna de Centre Mèdic de la Universitat Radboud a Nimega (Països Baixos). Són declaracions que recull el portal de Deporte y Vida d’As.

Feia temps es creia que la immunitat adquirida era l'única que disposava de memòria immunològica. No obstant això, els últims estudis en aquest camp han demostrat que la immunitat innata pot també adquirir memòria. La memòria que adquireix la immunitat innata és el que s'anomena immunitat entrenada: un sistema immune entrenat permet desenvolupar una resposta més ràpida, efectiva i ajustada a cada situació, afegeix l'expert. Entrenar el sistema immune està més al nostre abast del que podríem pensar: “És fonamental mantenir una dieta saludable, dormir entre 7 i 9 hores, evitar situacions d'estrès i fer exercici de forma regular perquè les nostres defenses estiguin en forma", conclou Jorge Domínguez.

Així doncs, no repetim res que no s’hagi dit ja en incomptables ocasions; un estil de vida saludable inclou la dieta i l’alimentació, el descans, la pràctica regular d’exercici allunyant el sedentarisme del nostre dia a dia i, també de vital importància, cuidar la salut mental i emocional. Incorporant tots aquests pilars no estarem, evidentment, exempts de patir qualsevol malaltia o infecció, però segurament sí molt més protegits a tal efecte.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Geoffrey Fa 4 mesos
This going to come as a shock to all those Catalans over weight, due to their culture of, living to eat......they need to change to...eating to live.. A very important difference.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive