Cal·listènia
Cal·listènia

La cal·listènia, cada cop més popular

Mataró compta amb quatre parcs urbans cada cop més freqüentats per a practicar-hi la cal·listènia, una disciplina que es fa popular com alternativa a les peses

Amb l’arribada de l’estiu, és probable que molts mataronins s’hagin afanyat a trepitjar els gimnasos per intentar aconseguir un cos de pel·lícula. No obstant això, les formes d’entrenar estan canviant i cada cop són més els que aposten per sistemes alternatius a les peses tradicionals. La cal·listènia, que consisteix a entrenar utilitzant el propi pes i la resistència del cos, s’està convertint en una de les disciplines més populars de la ciutat.

La cal·listènia no és una pràctica nova. Des de fa milers d’anys, els humans han estat fent exercici utilitzant el pes del seu cos, molt abans de la invenció de les peses. Aquesta disciplina es basa en moviments funcionals que mobilitzen el cos de manera integral, a diferència de les clàssiques rutines de gimnàs que aïllen grups musculars específics. Els exercicis de cal·listènia, com les dominades, les flexions i les abdominals, es poden realitzar sense necessitat d’equipament especialitzat, encara que una barra de dominades pot ser molt útil.

Accessibilitat i cost zero

Una de les raons principals per les quals la cal·listènia està guanyant popularitat és la seva accessibilitat. No cal ser soci de gimnassos cars ni equipament sofisticat. Tot el que es necessita és ganes de fer exercici i una mica d’espai. Això la converteix en una opció ideal per a aquells que volen mantenir-se en forma sense gastar-se molts diners. Un altre avantatge de la cal·listènia és que es pot practicar a l’aire lliure. A Mataró, amb el seu clima suau i els nombrosos parcs i espais oberts, això ha estat un gran atractiu. 

Alhora, la cal·listènia ofereix una gran varietat d’exercicis que es poden adaptar a tots els nivells de condició física. Des dels principiants fins als atletes més experimentats, tothom pot trobar exercicis que s’ajustin al seu nivell i que els ajudin a progressar.

L’Impacte de la cal·listènia a Mataró

La popularitat creixent de la cal·listènia a Mataró ha tingut un impacte significatiu en la comunitat. Els parcs i les platges s’han convertit en espais d’entrenament improvisats, on es poden veure grups de persones realitzant exercicis de cal·listènia a qualsevol hora del dia. Les xarxes socials també han jugat un paper important, amb molts practicants compartint els seus progressos i rutines d’entrenament.

Les claus

 1. Accessibilitat i cost zero. És una opció accessible per a tothom, independentment de la seva situació econòmica.
 2. Entrenament funcional. Els exercicis de cal·listènia es basen en moviments funcionals que treballen diversos grups musculars.
 3. Versatilitat i adaptabilitat. Aquesta disciplina ofereix una gran varietat d’exercicis que es poden ajustar a tots els nivells de condició física.
 4. Entrenament a l’aire lliure. La cal·listènia es pot practicar a l’aire lliure I això facilita la creació de comunitats i grups de suport que entrenen junts.
 5. Beneficis per a la salut mental. L’exercici regular ajuda a reduir l’estrès, millorar l’estat d’ànim i augmentar l’energia, promovent un benestar general tant a nivell físic com emocional.

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive