Búlder Planet, a Mataró.
Búlder Planet, a Mataró.

Búlder Planet, el 'boom' de l'escalada a prop de casa

L’escalada esportiva cada dia atrapa a més gent i a Mataró hi té un dels seus temples

Viatjar, i viure fora, amplia horitzons vitals i sovint pot servir per agafar perspectiva de les coses. No només això, sinó que la pròpia experiència a l’estranger pot il·luminar el teu camí professional. És el cas d’en José Ramón Martínez, que després de viure a Holanda (sí, als Països Baixos) tres anys va veure clar que calia obrir a Mataró un dels primers rocòdroms comercials del país. Era la tardor del 2015. Un lustre després, el boom de l’escalada esportiva és un fet: “Nosaltres ja hem duplicat instal·lacions i cada cop s’obren més rocòdroms. El fet que ja a Tòquio 2020 sigui un esport olímpic, també hi ha ajudat.”

El Jocs Olímpics de Tòquio 2020 (a celebrar del 23 de juliol al 8 d’agost d’aquest 2021) de moment segueixen en peu malgrat els dubtes relacionats amb la pandèmia, que ja va obligar a ajornar el certamen l’estiu passat, i una informació del ‘The Times’ que apuntava a la voluntat del govern japonès de suspendre l’esdeveniment. El COI i el mateix primer ministre del país asiàtic, Yoshihide Suga, van desmentir aquest extrem. Sigui com sigui, l’escalada serà ja un esport olímpic, i ho serà amb tres disciplines. Una d’elles, l’escalada en bloc o búlder, és la que forma part de la mateixa naturalesa del rocòdrom de Mataró, situat al carrer Antoni de Capmany 62: “No utilitzem corda, els matalassos fan de protecció i escalem parets de cinc metres com a màxim. Tenim un sistema intuïtiu per colors, que marquen la dificultat. És apte per a tots els nivells i accessible a tothom, fins i tot sense experiència prèvia".

Escalada en un rocòdrom

Búlder Planet, el nom del centre ja t’indica quina especialitat d’escalada s’hi practica, és l’únic rocòdrom comercial de Mataró i uns dels pioners a Catalunya. José Ramón Martínez n’indica la diferència respecte els rocòdroms tradicionals: “Aquests estaven pensats per a escaladors que volien entrenar per sortir el cap de setmana a fer roca. El rocòdrom comercial, en canvi, està pensat a nivell d’oci esportiu. Ve gent que podria anar al gimnàs o a fer CrossFit. Fem cursos i iniciació, tot i que també hem tingut entrenant a campions del món.”

El centre té ara mateix 450 socis i unes 5.000 entrades cada mes. La gent que hi va també té la comoditat dels vestidors i, de la mateixa manera, pot gaudir d’un gimnàs complementari amb zona de CrossFit, de l’espai infantil o del bar-cafeteria. Un 50% dels usuaris hi fan activitat lliure, mentre que l’altre 50% prefereix activitats dirigides per a adults o nens, que en aquest cas prenen forma a l’Escola d’Escalada. El rocòdrom és el mateix, però l’avorriment no és una opció: “Cada setmana creem diferents vies d’escalada sobre l’estructura fixa de la paret. Les combinacions són infinites.”

La pandèmia va obligar a tancar el centre durant tres períodes diferents. Aquesta ha sigut, per a Búlder Planet, la cara negativa del temps que ens ha tocat viure. Però n’hi ha hagut una de positiva: “Hem vist un repunt enorme de les ganes de la gent de fer activitat esportiva, i en el rocòdrom especialment. Hem fet rècord d’entrades i usuaris durant els mesos que hem tingut obert.” L’escalada esportiva serà olímpica i a Mataró hi té un planeta molt especial.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive