Menjar bé per tenir una bona oïda.
Menjar bé per tenir una bona oïda.

Contingut Expert

Una dieta saludable per tenir cura de la teva audició

Portar un estil de vida saludable i una dieta adequada no només beneficien a l’organisme, sinó també al nostre cos.

Les pèrdues auditives són comuns a mesura que van passant els anys, i amb certes situacions eventuals del nostre dia a dia. Com per exemple, els canvis de pressió atmosfèrica, els hàbits diaris, una sobreexposició a el soroll, una falta d’higiene, i fins i tot una mala alimentació. Per això, cal cuidar els nostres oïdes el màxim possible per no accelerar aquest procés abans d’hora. Una manera de fer-ho és mitjançant l’alimentació i la presa d’alguns nutrients determinats. Des d'Onacústica expliquen alguns detalls en aquest sentit.

Hi ha alguns productes alimentaris que reforcen el sistema auditiu i el protegeixen de possibles infeccions i pèrdues auditives ocasionals. D’aquesta manera, prendre’ls regularment pot ser beneficiós per conservar una bona audició. Alguns d’aquests aliments són els següents:

Vitamina A

Pot trobar-se en verdures i hortalisses de fulles verdes, com les pastanagues, el pebrot vermell, el pebre vermell i les carabasses. També està present en els melons. Prendre-regularment ajuda a protegir l’oïda interna.

Vitamina B9

Prendre vitamina B9 i, sobretot, àcid fòlic regularment, reforça la producció de glòbuls vermells a la sang. Per a això, és recomanable consumir cereals i llegums, com els cigrons i les llenties. Ja que ajuden a mantenir la capacitat auditiva.

Vitamina C

La vitamina C és molt útil per evitar refredats. No obstant això, també es pren per conservar en bon estat de salut el sistema auditiu. Es troba habitualment en fruites, com el kiwi, les taronges, els tomàquets, les maduixes, i fins i tot verdures com el bròquil i les cols de Brussel·les.

Vitamina E

El seu component antioxidant ajuda a eliminar els components innecessaris del cos i a produir un major nombre de glòbuls blancs. Es pren freqüentment per frenar la pèrdua auditiva que va apareixent amb l’edat. La vitamina E es troba en les bledes, els alvocats, les nous, les ametlles, i la fruita seca en general.

Minerals

Els minerals com el magnesi, el zinc, el ferro, el potassi o el fòsfor es troben en tot tipus d’aliments comuns. Prendre’ls habitualment, reforça la capacitat i la prevenció de la salut auditiva. Alguns exemples són la carn vermella, el marisc, la carn de porc i la de xai. L’oïda és un òrgan molt complex subjecte a una gran sensibilitat pels canvis, per la qual cosa hem de cuidar sovint, atenent a les seves necessitats perquè no es vegi perjudicat, ni afecti la nostra salut en general.

Aquest contingut ha estat elaborat amb els experts d'Onacústica.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive