Escoltar bé, una prioritat.
Escoltar bé, una prioritat.

Dia Internacional de l’Audició: Prevenir la pèrdua auditiva és fonamental

Onacústica Centres Auditius recalca la importància de les revisions periòdiques per reduir l'impacte de pèrdua auditiva.

Impulsat des de l’any 2007 per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar a la població sobre la importància de la salut auditiva i prevenir la pèrdua d’audició. L’OMS va prendre la iniciativa perquè, a més de la poca informació que existeix del funcionament del sistema òtic (de l’oïda), més del 60% dels casos amb pèrdua auditiva es podrien evitar o tenir repercussions no tan greus amb prevenció.

 

L’oïda, tot i ser un dels nostres sentits i oferir-nos algunes de les experiències més boniques de la vida, és una de les coses que més descurem. La majoria de les persones que comencen a veure borrós van de seguida a l’oftalmòleg, però no sol passar el mateix  amb l’oïda. Des d’Onacústica Centres Auditius, volen recordar la importància de realitzar revisions periòdiques d’audició per a reduir l’impacte de la pèrdua auditiva, així com la detecció precoç i la prevenció: 6 de cada 10 casos de pèrdua auditiva podrien haver-se evitat si s’hagués aplicat la prevenció adequada.

Onacústica.
Onacústica, centre de referència al Maresme.
 

Centres amb la tecnologia més avançada

En els seus centres disposen de la tecnologia més avançada per la detecció i tractament de les seves necessitats auditives. El nostre equip d’audioprotesistes titulats i amb una àmplia experiència li realitzaran un estudi audiològic complet per recomanar-li l’audiòfon que millor s’adapti a la seva pèrdua auditiva.

Tots els gabinets auditius d’ONACÚSTICA compleixen amb les normatives i les exigències sobre els plans normalitzats de treball i tot l’equipament electromèdic que el CATSALUT exigeix als centres oficials autoritzats.

La pèrdua auditiva pot augmentar el risc de patir un deteriorament cognitiu, aïllament social i fins i tot depressió. Aquesta situació es produeix perquè, com que tenen més dificultat de comprensió del missatge, les persones amb problemes auditius pateixen una major càrrega cognitiva. És a dir, el seu cervell viu una sobreactivitat, per la qual cosa finalment tendeixen a ignorar allò que passa al seu voltant.

RGF 4425
Onacústica.
 

Les persones d’edat avançada són més propenses a patir aquesta situació, ja que a causa de l’envelliment de les cèl·lules de l’oïda interna, perden capacitat per escoltar o entendre la parla.Tanmateix, cada vegada és més habitual que persones joves pateixin problemes auditius, bona part d’ells a causa sobretot de l’exposició a sorolls elevats, principalment en el seu temps d’oci: concerts, ús d’auriculars, etc.

La utilització d’audiòfons ajuda precisament al control de la disfunció cognitiva, perquè millora la comprensió dels estímuls externs de la parla, garantint que el cervell rebi la informació adequada.

Audiòfons per a cada necessitat

audiòfons Onacústica
 

A Onacústica ofereixen la possibilitat de provar i comparar les millors marques d'audiòfons del mercat durant 30 dies sense cap cost, ja que només així es pot aconseguir la millor adaptació per les necessitats auditives. Article produït amb Lucas Xirinachs, audioprotesista d'Onacústica.

Onacústica Mataró

  • Ronda Prim 67-69
  • Telèfon: 93 799 98 92
  • https://onacustica.net/

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive