Com cuidar la nostra salut visual en la nova normalitat
Com cuidar la nostra salut visual en la nova normalitat

Contingut expert

Com cuidar la nostra salut visual en la nova normalitat

Optieconòmics Barcelona dóna les pautes d’ajuda i mesures perquè els nous hàbits com l’exposició a les pantalles no perjudiquin la nostra visió a curt i llarg termini

La coneguda com ‘nova normalitat’ ha canviat moltes rutines i hàbits de vida, fet que pot repercutir negativament en la nostra  visual. Podríem dir que el nostre sistema visual està adaptat per treballar la major part del temps en entorns  principalment llunyans i això, molt antigament ens assegurava la   la supervivència.

El ritme que portem avui en dia i, especialment des del confinament, ha modificat considerablement els nostres hàbits. L’ús de noves tecnologies, el teletreball, moltes hores d’infants i adolescents circulant per les pantalles, en general, fent servir més la visió propera i en menys hores d’aire lliure i llum natural. 

Tantes hores de visió propera exigeixen un esforç als nostres ulls originant problemes com visió borrosa, fatiga visual, alteracions acomodatives o binoculars, ull sec, miopia precoç o augment de la miopia, mal de cap o molèsties als ulls. 

Per mirar de pal·liar-ho i evitar-ho, podem prendre una sèrie de mesures per millorar la nostra salut visual.

L'exposició a les pantalles pot ser molt agressiva a la vista

L'exposició a les pantalles pot ser molt agressiva a la vista

L'exposició a les pantalles pot ser molt agressiva a la vista

Les recomanacions

 • En primer lloc recomanem realitzar revisions visuals periòdiques, per assegurar-nos del nostre bon estat visual i de que les nostres ulleres i lents de contacte estan ben graduades i en bones condicions.
  .
 • Cuidar l’entorn de treball: el matindrem endreçat, amb una bona il·luminació, sense ombres ni reflexes i sempre que sigui possible amb llum natural. 
   
 • Si fem servir ordinador, procurarem sempre que aquest estigui a uns 60 centímetres de nosaltres i sempre més baix que els nostres ulls, cosa que agrairem especialment si som usuaris delents ocupacionals o progressives.
   
 • Realitzarem descansos periòdics. Per recordar-ho podem fer servir la regla dels 20-20-20, que diu que cada 20 minuts d’ús d'un ordinador o d’una pantalla descansarem la nostra visió mirant durant 20 segons a 20 peus de distància (uns 6 metres).
   
 • Procurarem una bona lubricació ocular. Els estudis demostren que la freqüència i la qualitat del parpelleig disminueix considerablement al fer ús de les pantalles però, a més, l’ús de la mascareta pot accelerar l’evaporació de la nostra llàgrima mitjançant el flux d’aire expirat. És per això que haurem de procurar beure aigua amb freqüència, fer parpelleigs regulars i complets i podria ser de gran ajuda l’ús de llàgrima artificial per guanyar comoditat.
   
 • També podem millorar el nostre confort visual fent servir en les nostres ulleres lents especials antifatiga. Són vidres especialment fabricats per evitar o disminuir la fatiga visual, ajudant-nos a enfocar de lluny i de prop lluny-prop amb més facilitat, reduint així l’esforç visual i minimitzant el cansament. 
   
 • I no ens podem oblidar dels problemes que l'excés de llum blava que emeten els dispositius electrònics pot fer en els nostres ulls. Fatiga visual, malestar (possibles problemes de retina amb el temps i hores d’ús acumulades) i dificultat per agafar el son o mala qualitat del mateix. Diferents estudis han demostrat que les longituds d’ona blaves afecten als nostres ritmes circadians.
   
 • És per això que les lents que bloquegen la llum blava ens donen més confort i seguretat i ens poden ajudar a reduir la fatiga visual quan hem de fer servir qualsevol dispositiu durant llargs períodes de temps. 

Producte exclusiu a Mataró

Optieconòmics Barcelona, a Mataró, és una òptica que fa de la recerca de la millor opció, per a cada persona i al millor preu, la seva raó de ser. Per això i perquè prevenir és millor que curar, ofereix les pautes i consells de salut visual en temps de nova normalitat. Trobareu un equip que us oferirá un tracte personal i personalitzat per buscar la millor opció a un preu immillorable.

NOVETAT : Lents per nens fins els 18 anys que redueixen la progressió de la miopia fins en un 60%. Producte exclusiu a Mataró. Només a Optieconòmics.

 

Tracte personalitzat a Optieconòmics

Tracte personalitzat i productes exclusius a optieconòmics

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive