Rutines de son
Rutines de son

Redacció

Reprendre les rutines de son en la tornada a l'escola

És convenient ajudar als nens i nenes a reprendre els seus horaris habituals de dormir de manera progressiva

banner estudiocapi 23
 


Durant les vacances, molts hàbits i rutines es modifiquen, també per als infants. El del son és un cas típic: és comú ficar-se al llit i aixecar-se més tard que durant la resta de l'any. I, en el moment de tornar a l'escola, els petits han d'adaptar de nou els seus costums a les hores establertes. Com aconseguir-ho?

El principal consell és que els menors comencin a ficar-se al llit aviat des d'uns dies abans que comencin les classes, per a evitar que el canvi sigui massa brusc. El més apropiat és començar amb aquesta pràctica fins dues setmanes abans de l'inici del curs, perquè sigui progressiu.

Una clau per a ajudar al fet que agafin bé el son radica en l'activitat física. En general, la recomanació és que els petits facin activitat física de moderada a intensa almenys durant una hora al dia. En èpoques en què fa falta ajustar els horaris de dormir, es poden promoure algunes activitats més, perquè l'esforç demani un descans reparador.

D'altra banda, és fonamental atendre les rutines del son: el sopar, el bany i altres activitats que indiquen que s'acosta l'hora d'anar a dormir. Si encara hi ha molta llum natural, baixa les persianes, i, per contra, aixeca-les al matí una estona abans que el nen es desperti.

També cal parar esment a les pantalles, que són enemigues del dormir. El consell de no permetre'ls utilitzar aquests aparells en les últimes hores del dia val per a tot l'any, però és encara més vital en els primers dies després de la volta a les classes.

Un element més és l'esmorzar, i no sols per tractar-se del menjar més important del dia, sinó també pel que significa com a ritual en els primers matins del curs. Si es prepara un esmorzar saborós i nutritiu i es dedica el temps suficient per a gaudir-lo en família i sense presses, la matinada serà menys costosa i l'infant afrontarà el dia més animat i amb millor humor.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive