És bo dormir amb un gos?
És bo dormir amb un gos?

És bo dormir amb un gos?

El més important és ser molt meticulós amb la salut i higiene de l'animal. Aquests són els beneficis i què cal tenir en compte.

Sabies que prop de la meitat dels animals que viuen en les llars dormen en el llit dels seus amos? En realitat, segons un estudi de l'Associació Americana de Mascotes, ho fan un 65% dels gossos petits, el 41% dels mitjans i un 32% dels grans. No obstant això, la majoria de les persones ho neguen rotundament. És important que acostumis a l'animal des de petit al fet que ha de dormir en el seu propi lloc (el seu llit, una manta...), ja que si en els primers mesos de vida acostumes a la teva mascota a dormir amb tu, després serà pràcticament impossible que deixi de fer-ho quan sigui adult. Sigui com sigui, has de tenir en compte que dormir amb el gos implica tant aspectes positius com negatius.

Beneficis de dormir amb el gos: com et dèiem, dormir amb el gos té moltes coses positives. Per exemple, moltes persones se senten més segures i calmades. A més, cal tenir en compte que els cans només dormen amb persones o amb altres gossos en els qui confien totalment. No obstant això, cal saber que dormir amb l'animal pot afectar negativament.

Prohibit per a al·lèrgics: segons alguns estudis, és important que les persones que pateixen d'al·lèrgia o asma no dormin amb les seves mascotes. De fet, ni tan sols haurien de deixar-les entrar a les seves habitacions.

No interferir en el somni: si no sofreixes aquest tipus de problemes, podràs permetre al gos que dormi amb tu, sempre que no interfereixi amb el teu somni. Per a això hauràs de posar en pràctica algunes cures. El més important és ser molt meticulós amb la salut i higiene de l'animal. A més, hauràs de canviar llençols, cobrellits, mantes i coixins constantment.

D'altra banda, hauràs d'anar amb compte de qualsevol taca o textura estranya que trobis en la pell de la teva mascota, no sigui que tingui puces o paparres, ja que podria contagiar-te-les. Davant qualsevol petit dubte, consulta amb el veterinari.

Comentaris (1)

Perrito Caliente Fa 5 mesos
La pregunta és: aquests cans són persones humanes???

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive