Sabó casolà.
Sabó casolà.

Com fer sabó casolà amb oli usat

Aquest sabó cuida l'ecologia i les nostres butxaques.

Compartim unes idees molt bones sobre com fer un sabó casolà, de molt bones propietats. Parlem del sabó d'oli, fet, com no podia de ser d'una altra manera, reciclant oli usat de casa. 

Aquest sabó casolà amb oli usat és boníssim tant per a la pell com per a la roba, cuida l'ecologia i les nostres butxaques. Necessitem dos litres i mig d'olis usats i colats, dos litres i mig d'aigua, mig quilo de sosa càustica (si es farà ús per netejar) o 330 grams (si es farà ús cosmètic).

Per a la seva correcta elaboració, cal treballar en un ambient ben ventilat, utilitzar guants i ulleres protectores, i no utilitzar recipients d'alumini.

Com s'elabora?

Dilueix la sosa càustica en l'aigua, agregant-la lentament i amb molta cura, ja que pot produir vapors tòxics. Es produirà una reacció química que alliberarà calor i que necessitarà hores per a refredar-se. És el lleixiu càustic. Aboca lentament l'oli sobre el lleixiu càustic, removent de forma constant i en el mateix sentit. Bolca en els motlles i deixa endurir durant aproximadament un mes. Després pots utilitzar-ho en tot el que necessiti un sabó de qualitat.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive