Cúrcuma. Alternativa als medicaments
Cúrcuma. Alternativa als medicaments

Redacció

Una alternativa natural als analgèsics: la cúrcuma

A la Farmàcia Colldeforn ens ofereixen una alternativa natural als analgèsics que val la pena conèixer. Així ajuda a la desinflamació.

Tot i que la cúrcuma és una espècia comuna en molts rebosts casolans, moltes persones no estan familiaritzades amb els seus efectes sobre la salut. L'alleujament de dolor de l'artrosi és un de tants aspectes de la nostra salut que ens ajuda a millorar. Farmàcia Colldeforn explica què és la cúrcuma i com ens pot ajudar substituint els analgèsics.

La cúrcuma o turmeric és un tubercle de la família de les Zingiberàcies, igual que el gingebre, i es conrea en molts països asiàtics, així com en altres àrees tropicals. És un ingredient important en la pols de curri, comú en molts plats indis i asiàtics, i s'usa com a colorant per a aliments. També s'utilitza com a suplement nutricional i fins i tot per tenyir roba. Les porcions subterrànies de la planta es poden assecar i convertir en càpsules, comprimits, pols o també se’n poden fer infusions.

El principal component actiu de la cúrcuma, la curcumina, és el que li dóna a l'espècia el seu color groc. La curcumina té propietats antiinflamatòries, el que la converteix en un tractament potencial per a una sèrie d'afeccions de salut: afavoreix la digestió de greixos, és hepatoprotector, millora la memòria, és antioxidant , té efecte antiinflamatòri, redueix el dolor i millora el moviment en persones amb osteartritis.

L'artrosi és una afecció que causa articulacions rígides i inflamades que poden ser doloroses. En general, és causat pel desgast de les articulacions, el que fa que el cartílag que protegeix els extrems dels ossos es vagi desgastant amb el temps i acabi provocant inflamació i dolor. Per això, el tractament de l’artrosi no pot consistir només en calmar el dolor sinó que també cal frenar el desgast.

L'artrosi no només afecta la qualitat de la vida d'una persona, sinó que també afecta el seu benestar emocional

Moltes persones que pateixen dolor, prenen medicaments per obtenir un alleujament ràpid i permetre tornar a les seves activitats habituals, però dependre d'analgèsics o de qualsevol medicament per alleujar el dolor pot ser perjudicial per a la salut a llarg termini, especialment perquè els seus cossos desenvolupen una resistència natural als analgèsics per l'ús continuat, el que els fa menys efectius.


La curcumina redueix la inflamació per un mecanisme totalment diferent. Actua bloquejant enzims i altres proteïnes responsables de la resposta inflamatòria en el cos. Així moltes persones han optat per tractaments naturals per evitar efectes secundaris dels medicaments i utilitzen la cúrcuma per combatre el dolor crònic d'una manera natural.


Com ajuda la cúrcuma a la desinflamació?
Hi ha molts estudis realitzats i la cúrcuma encapçala la llista d'alternatives naturals per reduir el dolor i la inflamació de les articulacions i tendons. Llistem algunes de les seves solucions:

  • Pot també disminuir alguns dels símptomes de l'artritis reumatoide, com inflamació de les articulacions i rigidesa matutina.
  • També actua com a antioxidant per la seva capacitat per eliminar els radicals lliures potencialment nocius en el cos o sigui combatre l'estrès oxidatiu que condueix a la degeneració de les articulacions.
  • Un dels problemes de la cúrcuma és la biodisponibilitat o sigui l'absorció pel cos que és resolt formulant pastilles de cúrcuma amb excipients per millorar la seva assimilació.
  • No totes les cúrcumes són iguals, i si busquem un efecte terapèutic hem de triar un suplement que ens asseguri la seva biodisponibilitat. La dosis i concentració sempre vindrà recomanada pel metge o la farmàcia.

La solució al rebost de casa. A vegades, recuperant remeis de tota la vida podem aconseguir un suplement que ens ajudi a millorar la nostra salut de la forma més natural.

imfarmacias farmaceutico debe 17982 28182848
Colldeforn
 

Farmàcia Colldeforn porta més de 50 anys cuidant de la salut dels mataronins i mataronines. Ubicat al número 13 de la Ronda O'Donell, és un dels punts de trobada quan els ciutadans tenen necessitats mèdiques, ja que es troba oberta 24 hores al dia 365 dies a l'any. Pots conèixer tot el que ofereixen al seu portal web.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive