174653907  1248x692
174653907 1248x692

Alerta: les begudes energètiques entre adolescents ja són un problema

Poden provocar contratemps per a la salut que no són gens recomanables en l'adolescència.

Els joves estan a la vanguardia del consum de begudes energètiques, amb un estudi del Ministeri de Sanitat revelant que el 45% dels adolescents d'entre 14 i 18 anys havien consumit aquestes begudes l'últim mes. Aquesta xifra contrasta amb el 12% de la població general que les consumeix.

Mentre que molts adolescents són captats per aquestes begudes a causa de la influència de referents populars com youtubers o esportistes, o simplement perquè els agrada el seu sabor, l'Associació Espanyola de Pediatria adverteix sobre els perills associats al seu consum. Alguns d'aquests efectes inclouen irritabilitat, insomni, ansietat, manca de concentració i problemes cardiovasculars, com taquicàrdies o augment de la pressió arterial. A més a més, hi ha preocupacions sobre la possibilitat de desenvolupar una addicció.

Galícia ha donat un pas endavant en la regulació d'aquestes begudes, anunciant la prohibició de la seva venda a menors de 18 anys a partir del proper any. Catalunya també està considerant mesures similars. Un dels principals problemes que identifiquen els experts és la facilitat amb què els joves poden accedir a aquestes begudes. "Es poden comprar en supermercats o botigues de llaminadures, igual que un refresc comú", explica la nutricionista Sandra Sardina a 324.

A més, la composició d'aquestes begudes és preocupant. Una sola llauna pot contenir tanta cafeïna com entre dos i quatre cafès, a més d'altres estimulants com el ginseng i la taurina, així com grans quantitats de sucre.

Amb l'augment de malalties relacionades amb estils de vida no saludables, com l'obesitat, l'Associació Espanyola de Pediatria fa una crida a la promoció d'estils de vida més tradicionals i saludables. Proposen que s'incloguin temes relacionats amb aquests estils de vida dins del currículum escolar, amb l'esperança de fomentar hàbits més saludables des d'edats primerenques.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive