Fregidora d'aire
Fregidora d'aire

Redacció

7 aliments que no has de cuinar a la fregidora d'aire

No tots els aliments són adequats per a ser cuinats en aquest electrodomèstic ja que alguns poden danyar l'aparell o que el seu gust i la seva textura poden resultar alterats

banner estudiocapi 23


La fregidora d'aire és un aparell de cuina que té una gran popularitat a l'hora de preparar una àmplia varietat d'aliments; no obstant això, no tots són adequats per a ser cuinats en aquest electrodomèstic. Això es deu al fet que poden danyar l'aparell o que el seu gust i la seva textura puguin resultar alterats.

Cuinar a l'air fryer aporta diversos beneficis. No només permet preparar més ràpidament alguns aliments, sinó que també redueix la necessitat d'usar greixos que augmenten les calories dels àpats. És per això que es considera un aparell aliat per a la salut.

No obstant això, com hem comentat anteriorment, no tots els aliments són adequats per a cuinar a la fregidora d'aire. A causa de les seves característiques, poden afectar el funcionament de l'aparell; fins i tot, augmenten el risc de curtcircuit i incendi.

En casos menys greus, el que passa és que el mètode de cocció que ofereix la fregidora altera les propietats de l'aliment; per això, el seu gust, la seva textura i els seus aromes resulten afectats.

Però, com saber quins són adequats i quins no? És possible que et sorgeixin dubtes a l'hora de preparar els teus àpats en aquest aparell. Per això, a continuació compartim una llista dels 7 aliments que és millor preparar amb mètodes tradicionals.

No cuinis aquests 7 aliments a la teva fregidora d'aire

1. Aliments amb alt contingut d'aigua. Els aliments amb alt contingut d'aigua, com les verdures cruixents, és millor no cuinar-les a la fregidora d'aire. Per quina raó? La calor emesa a l'interior de l'electrodomèstic les deshidrata i les ablanqueix, pel que perden el seu atractiu. De fet, els pot alterar el gust.

2. Preparacions amb revestiments líquids. Aquelles preparacions amb revestiments líquids, com la tempura o la massa per a empanar, generen un gran problema a l'interior de la fregidora. En gotejar mentre es solidifiquen, aquestes barreges poden arribar als forats de ventilació. Més enllà de causar danys a l'aparell, això augmenta el risc d'incendi. D'altra banda, els empanats no queden amb un bon acabat, ja que aquests requereixen un xoc de temperatura que no ocorre a l'interior de la fregidora.

3. Formatge fresc. Cuinar formatge fresc a la fregidora d'aire no és la millor idea. El motiu és semblant al que s'ha esmentat als apartats anteriors: té tendència a gotejar aigua i greix a l'interior de l'electrodomèstic, la qual cosa pot estropear-lo. A més, en fondre's, genera vessaments que són difícils de netejar. Si vols elaborar alguna recepta amb formatge a la teva fregidora, intenta usar una peça petita. A més, opta per formatges durs o semidurs per aconseguir millors resultats.

4. Aliments molt grans o molt densos. Els aliments molt grans o molt densos poden no cuinar-se de manera uniforme en una fregidora d'aire. És preferible tallar-los en trossos més petits o cuinar-los al forn convencional. Recorda que consumir aliments mal cuinats o crus comporta un risc per a la teva salut. Així ho confirmen els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties.

5. Aliments amb embolicats. Les alments embolicats amb paper, com les patates fregides de bossa, són aliments que sota cap circumstància s'han de cuinar a la fregidora. Aquest material és molt susceptible d'incendiar-se a causa de les altes temperatures que s'assoleixen dins d'aquests aparells. De la mateixa manera, evita els aliments amb embolicats amb alumini o que no tinguin una etiqueta d'autorització per a ús en fregidores i microones.

6. Aliments molt secs. Els aliments que estan secs o que no tenen prou humitat, com els pastissos o les galetes, no són adequats per a cuinar en una fregidora d'aire, ja que es poden assecar més o cuinar-se de manera desigual. El mateix s'aplica als productes secs com l'arròs i la pasta, que requereixen una gran quantitat d'aigua.

7. Aliments congelats sense preparació prèvia. Per últim, trobem els aliments congelats que no s'han preparat adequadament; per exemple, les patates fregides congelades i les carns fredes. El seu problema? No es cuinen de manera uniforme ni queden cruixents. És probable que l'interior quedi cru, la qual cosa posa en risc la salut.

Ara que saps quins són, no cuinis aquests aliments a la teva fregidora. T'arrisques a tenir un mal dia, no només perquè el resultat no serà el més adequat per a consumir, sinó perquè en un descuit pots causar el dany del teu electrodomèstic.

Font: mejorconsalud.as.com

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive