Parlar amb el mòbil
Parlar amb el mòbil

Redacció

10 consells per minimitzar els possibles efectes negatius de les radiacions del mòbil

L'OMS va classificar les radiacions dels mòbils com a un possible carcinogen el 2011, però no hi ha hagut estudis definitius que estableixin una connexió clara entre l'ús dels mòbils i el càncer

banner estudiocapi 23


L'ús dels telèfons mòbils sempre ha estat una qüestió de debat quan es tracta de la seva seguretat per a la salut. Recentment, la prohibició de vendre l'iPhone 12 a França per superar els límits de radiació ha tornat a posar sobre la taula la qüestió de si les radiacions dels mòbils són perilloses o no. Encara que la ciència no ha arribat a una conclusió definitiva, hi ha mesures que podem prendre per minimitzar els possibles efectes.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va classificar les radiacions dels mòbils com a un possible carcinogen el 2011, però no hi ha hagut estudis definitius que estableixin una connexió clara entre l'ús dels mòbils i el càncer. No obstant això, és important ser conscients dels possibles riscos i prendre precaucions.

Alejandro Úbeda Maeso, investigador biomèdic i responsable del grup de treball en radiacions no ionitzants de la Societat Espanyola de Protecció Radiològica (SEPR), aconsella diverses mesures per minimitzar l'exposició a les radiacions dels mòbils.

10 consells

1. Utilitza auriculars o mans lliures: Redueix les converses amb el mòbil a l'orella i utilitza auriculars o mans lliures. Mantingues el mòbil lluny del cos sempre que sigui possible.

2. Limita el contacte del mòbil amb el cos: Porta el mòbil en una motxilla o bossa de mà en comptes de la butxaca.

3. Envia missatges en comptes de trucades: Utilitza missatges d'àudio o text en lloc de trucar, ja que això manté el telèfon més lluny del cos.

4. Evita fer servir el mòbil en moviment: Quan utilitzes el mòbil mentre et desplaces, com en un tren, el dispositiu ha de fer una cerca constant per connectar-se a diferents antenes, augmentant la potència de les emissions.

5. Evita trucar amb baixa cobertura: Les emissions del mòbil són més potents quan la cobertura és dolenta, ja que el telèfon intenta connectar-se amb l'antena més propera amb major potència.

6. Utilitza el mode avió: Quan no necessitis fer trucades, utilitza el mode avió i limita l'ús d'Internet en temps real.

7. Evita fundes que bloquegin l'emissió: Algunes fundes dissenyades per reduir les emissions poden no ser efectives i fer que el telèfon treballi amb més potència.

8. Desconnecta o allunya el mòbil mentre dorms: Col·loca el mòbil en mode avió o mantén-lo allunyat de tu mentre dorms per evitar emissions innecessàries.

9. Evita l'exposició a la llum blava: L'ús del mòbil abans d'anar a dormir pot afectar la son i la salut visual.

10. Limita l'ús del mòbil als infants: Els nens són més sensibles a les radiacions, així que limita el seu ús i supervisa les seves activitats amb el mòbil.

Tot i que la comunitat científica encara té dubtes sobre els efectes de les radiacions dels mòbils sobre la salut, és important ser conscients d'aquestes precaucions i prendre mesures per minimitzar l'exposició. Les dades actuals indiquen que pot haver-hi riscos, i la seguretat sempre ha de ser una prioritat quan es tracta de la tecnologia que utilitzem a diari.

Font: ccma.cat/324

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive