Xampú en sec.
Xampú en sec.

Paula Saez

Xampú en sec: que és i els seus avantatges

Us expliquem que és i com funciona el xampú en sec a més dels avantatges, usos que té per al dia a dia i per solucionar aquells moments en els que tenim pressa.

Tot i que actualment ens trobem en una situació de confinament i no sortim massa de casa, seguim tenint una sèrie de compromisos diaris com anar a comprar, a treballar, fer reunions (siguin presencials o via Internet), etc. Per aquest motiu, la nostra imatge i com ens veiem segueix sent un tema important per a tots i totes. A més, és probable que tot i estar més temps a casa no tinguem tant de temps lliure degut a haver d’acostumar-nos a canviar la nostra rutina per una basada en el teletreball, amb tot el que això implica.

Una de les solucions que podem trobar per aconseguir lluir un cabell net i cuidat sense haver de dutxar-nos més d’un cop al dia (cosa que no es gaire recomanable) és utilitzar xampú en sec. Si no el coneixeu, potser aquest article us serveixi per a descobrir una opció vàlida, assequible i interessant per poder aconseguir un pentinat bonic i net.

Què és el xampú en sec?

Va ser a l’any 2012 quan el xampú en sec va començar a popularitzar-se. Es tracta d’un producte que porta molts anys disponible al mercat (des dels anys 70) i que s’utilitzava a mode d’emergència entre rentat i rentat. Tot i això, els estilistes internacionals el van començar a emprar també per a retocar els pentinats de les estrelles i models abans de les presentacions i passarel·les, cosa que els va fer descobrir els seus usos estètics.

Si ens fixem en les dades, 2019 va ser “l’any del xampú en sec”. Els últims informes de Nielsen detallen que en l'últim any a Espanya les seves vendes s'han incrementat gairebé un 30% (el 2018 es van vendre més de 1.700.000 unitats i en el que va de 2019 gairebé 2,3 milions, per a que us feu una idea). Això, traduït en xifres més accessibles i fàcils d'entendre, implica unes 6000 unitats venudes a el dia.

Però, quin ús li dona la gent al xampú en sec? El més estès és el d’eliminar el greix del serrell i la arrel, produït de forma molt comú entre rentat i rentat sobretot en les persones que tenen uns cabells amb tendència a embrutar-se fàcilment. Tot i això, com us demostrarem a continuació, el xampú en sec té molts més usos i el podem utilitzar per a millorar el nostre pentinat i per tant de forma estètica més enllà de la higiènica.

Avantatges i usos del xampú en sec

 1. Donar volum a l'arrel.
 2. Texturitzar puntes.
 3. Retocar un serrell que s'ha endurit entre rentat i rentat
 4. Substituir la laca per fer cardats.
 5. Matisar alguns colors de cabell.
 6. Aconseguir cues amb volum si es vaporitza abans de recollir el cabell.

Ha de quedar clar que el xampú en sec no es substitutiu del xampú normal, per la qual cosa ens haurem de continuar dutxant amb regularitat tot i utilitzar aquest producte entre rentats i per a millorar el nostre pentinat segons els usos que us hem detallat anteriorment.

Font: Vogue

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive