blanquejadors de dents
blanquejadors de dents

Redacció

Oli de coco per blanquejar les dents, és recomanable?

Hi ha molts factors que influeixen en l'enfosquiment progressiu de les dents, i aquesta tècnica té un origen llunyà.

A internet hi podeu trobar molts mites falsos. Pàgines que, en realitat, més que no pas d’informació acaben essent de desinformació. És possible que si us preocupa l’esmalt de les vostres dents, en el cas que se us hagi enfosquit, hagueu trobat que l’oli de coco és una bona solució per recuperar el color blanc i més brillant. La Clínica Beiro d’especialistes dentals posa llum a la foscor.

L'oli de coco per a les dents té diversos orígens. En anglès, aquesta senzilla tècnica es coneix com a oil pulling. Consisteix en anar glopejant oli de coco, entre 15 i 30 minuts, cada matí en dejú. Aquest remei no és actual, sinó que forma part de l'antiga medicina Aiurveda de l'Índia. A moltes pàgines podràs llegir que aquests glopeigs aporten molts beneficis a la salut. A nivell bucal podrien ajudar a blanquejar les dents, eliminar la tosca, desinflamar les genives i enfortir l'esmalt. En un àmbit més general també s'afirma que podrien reforçar el sistema immunitari, reduir les inflamacions i prevenir les malalties cardiovasculars. Són mites o realitats aquestes afirmacions? És realment una tècnica tan beneficiosa?

Des d'un punt de vista professional, fer glopeigs bucals ens ajudarà a netejar millor la cavitat oral. En aquest sentit, l'oli de coco és un aliment amb propietats remeieres demostrades. En concret, conté àcid làuric, un nutrient amb virtuts antiinflamatòries i antimicrobianes. Podem afirmar que els glopeigs amb oli de coco poden ajudar a reduir la gingivitis i a prevenir la placa bacteriana. També podrien ajudar a tractar l'halitosi o el mal alè.

No podem afirmar que aquestes esbandides ajudin a blanquejar l'esmalt, ja que hi ha molts factors que influeixen en l'enfosquiment progressiu de les dents. En canvi, sí que recomanen evitar el tabac o el cafè i fer un blanquejament quan així ens ho recomani l'odontòleg. No obstant això, el color de l'esmalt també és determinat per causes genètiques.

Així mateix, els beneficis que s'atribueixen a aquests glopeigs per a diferents funcions del nostre organisme no estan demostrats. En tot cas, el consum d'aquest oli de coco és investigat com un aliment beneficiós per a la salut cardiovascular i per ajudar en la pèrdua de pes. Això, però, no fa referència directa als glopeigs, sinó a la ingesta d'una quantitat determinada d’oli de coco.

Font: clinicabeiro.com.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive