El Parc Central, entre l'antic i el nou, suma més de mil arbres de desenes d'espècies diferents. Un patrimoni verd que exerceix de veritable pulmó de Mataró i que des de l'Ajuntament es vol donar a conèixer millor a la ciutadania. Aquesta riquesa botànica és ara més accessible als ciutadans gràcies a un projecte de senyalització dels arbres i arbusts més rellevants, que es pot descobrir online o bé fent un recorregut pel propi parc.
El regidor de Verd Urbà, José Antonio Ricis, ha presentat aquest dimecres la nova senyalització que, al llarg de l'antic i el nou Parc Central, identifica els arbres, palmeres i arbusts més importants, a través d'un recorregut senyalitzat. Les fitxes descriptives també es poden consultar al web municipal.
En concret s'han instal·lat tres cartelleres informatives generals per identificar sobre plànol la ubicació de 51 espècies. Aquests es troben a l’entrada principal del recinte antic del Parc i als dos extrems del Nou Parc Central, l’alçada del Camí de la Geganta amb avinguda del Corregiment de Mataró, i de la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer amb la Via d’Europa. Dins del Parc els arbres i arbustos més rellevants estan localitzats amb 51 fites individuals, amb informació de cada espècie, com a quina família pertany, l’origen i els mesos habituals de floració, i una il·lustració de l’arbre o arbusts.
A més, l’Ajuntament ha posat en marxa un apartat al web municipal en forma d'espai web que conté informació ampliada sobre les espècies senyalitzades i sobre el Parc Central en general.
D'aquesta manera, es vol difondre millor el patrimoni botànic que conforma el Parc Central, que especialment des de l'ampliació generada ara fa 22 anys, ha esdevingut el lloc ideal per passejar, fer esport, i per al lleure i el gaudi general de tots els mataronins i mataronines, on el seu destacat patrimoni natural conviu també amb l’organització d’activitats de ciutat.
Cal recordar que el parc es remunta al segle XIX, ja que va ser una iniciativa privada promoguda el 1893, que va passar a ser municipal el 1909. L'any 2000 es va ampliar fins a la plaça Granollers. L'antic Par Central compta amb 25 espècies diferents, algunes de les quals molt singulars per l'edat i per les característiques pròpies. La superfície del Nou Parc Central inclou més d'un miler d'arbres de més de 50 espècies diferents, a més d'una quarantena de tipus d'arbustos. Hi predominen les alzines i pins, que són espècies autòctones, però també s'hi poden trobar espècies d'altres punts de la geografia que s'adapten perfectament al clima mediterrani. .
Comentaris (2)