El Paddle Surf al Maresme

Salva Fernández i Romuald Gallofré

El Paddle Surf, una moda imparable al Maresme i per tots els públics

Vídeo reportatge sobre un dels esports familiars amb més creixement al Maresme, i durant les fases de desescalada, una via d'escapament ideal.

El Paddle Surf neix a finals dels noranta, i la seva essència és la de poder estar sobre el mar amb una taula i un rem. Un esport que pot practicar tothom i que compta amb tres disciplines principals: onades, passejada i competició. Al Maresme ha agafat molta volada, tant  que fins i tot tenim un dels millors competidors del món, en Xavier Masdevall. Campió domèstic diverses vegades, ha estat sots-campió del món, d'un europeu i campió d'Europa en onades en taules inflables. Ningú millor que ell per explicar perquè el Paddle Surf és una moda imparable a casa nostra.

Aquesta pràctica esportiva està molt present a la costa del Maresme

Aquesta pràctica esportiva està molt present a la costa del Maresme. No és estrany veure de bon matí aquestes taules navegant en un mar pla i tranquil. Un esport que té la capacitat d'adaptar-se a tot tipus de nivells, des dels més bàsics fins als que, com es pot veure al vídeo, amb una aleta, són capaços de navegar a tota velocitat. Això sí, el que més es practica és passejar de manera tranquil·la. La varietat de taules també formen part de l'èxit del paddle surf. Les que més triomfen avui en dia són les inflables, ja que ocupen molt poc espai un cop desinflada i per tant, és més còmode de portar amunt i avall. Més atractiu però complex pot ser aquesta taula amb aleta que et permet navegar a tota velocitat.

Paddle Surf al Maresme. Una moda imparable.

Paddle Surf al Maresme. Una moda imparable.

Més que un esport contemplatiu

El Paddle Surf no només és un esport contemplatiu. L'exercici que exigeix permet treballar tot el cos, des de les cames fins a la zona superior del cos. Sempre dependrà de la intensitat que se li vulgui donar i del tipus de taula. Però és, també, un esport ideal per tonificar i entrenar tot el cos. I és una de les modes que amaga la costa del Maresme. Tan per petits com per grans.

Per aquest reportatge en vídeo hem parlat amb en Xavi Masdevall, que a banda de competir té la botiga windparadise.com i amb en Rubén Vergés, de Cercle Aventura del Club Nàutic de Premià de Mar. Dues visions sobre un esport que està pensat per a tothom, des dels més petits que poden compartir taules gegants fins als que volen fer entrenaments intensos de tot el cos o els que, simplement, volen sentir el que és passejar sobre el mar.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive