Objectiu: la marxa més massiva per visibilitzar la salut mental
Objectiu: la marxa més massiva per visibilitzar la salut mental

Objectiu: la marxa més massiva per visibilitzar la salut mental

Darrers dies per inscriure's a la Marxa per la Salut Mental que arriba a la 9a edició el proper diumenge 21 de novembre

Falten pocs dies per la Marxa per la Salut Mental de Mataró. La d’aquest 2021, la novena, no serà una edició més d’aquesta iniciativa solidària que organitza el Fòrum de salut mental i addiccions, sinó una de ben especial. Perquè l’any passat no es va poder fer, perquè de retruc de la pandèmia la salut mental ha adquirit una importància i protagonisme que fins ara no tenia a escala pública i perquè el que es busca és la marxa més multitudinària de totes, una demostració de solidaritat que tenyeixi Mataró de vermell, el color de la samarreta d’aquest any.

Joan Salló és psicòleg del Fòrum i una de les dues alma mater de la Marxa, juntament amb Albert Gutiérrez. Salló posa en context l’actual situació i la importància de la Marxa per vèncer els perjudicis que encara hi ha envers la salut mental: “La gent està més sensibilitzada amb la importància d’aquest tipus de problemes i sembla que poc a poc va caient l’estigma de la comunitat. Una de cada quatre persones pateixen problemes de salut mental i en canvi encara és un aspecte molt desconegut. Amb la Marxa també volem trencar la por, que es conegui, que tingui més sortida tota aquesta sensibilitat”, diu Salló. 

La tercera gran caminada

Després dels èxits de les caminades de l’Alzheimer i el càncer de mama, aquest novembre li toca a la salut mental. “En certa manera omplim una mica el ventall per lligar la salut mental a tothom. No només en el sentit dels grans trastorns sinó també als petits problemes i conseqüències de tot aquest temps d’epidèmia que ara va sortint. La salut mental toca a tothom i la necessitat de fer comunitat per cuidar-nos és a l’arrel de la nostra acció”, explica Salló.

Els promotors de la Marxa per la Salut Mental fan una crida a les inscripcions, presencials i obertes fins el mateix diumenge 21. Independentment de la xifra final, això sí, recorden que les inscripcions, de 9 euros, són una gran font d’ajuda i que fins i tot sense participar-hi es pot fer l’aportació, de manera solidària. 

“Mataró és un referent en sensibilitat i solidaritat”

Des de l’organització de la Marxa per la Salut Mental s’encara la feinada de preparació amb totes les ganes que sigui un èxit. Saben que la capital del Maresme sol respondre. “Mataró és un referent de sensibilització en salut mental i també en iniciatives solidàries com la nostra. Es nota molt l’interès i la gent pregunta, s’apropa, ajuda”, diu Salló. I és que aquest psicòleg assegura que “arribar al màxim de gent és el nostre gran objectiu i a Mataró la implicació de persones, institucions i empreses ens posa les coses fàcils perquè el retorn de la Marxa sigui ben massiu”. 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive