Una edició anterior de l'Unzuéla
Una edició anterior de l'Unzuéla

En bici per una bona causa: segona edició de l'Unzuéla

Sant Vicenç de Montalt torna a acollir la pedalada de l'Unzuéla organitzada a benefici de la Fundació Miquel Valls

banner celulitis Colldeforn maig
 


Els santvicentins, la resta d’habitants de les 3 viles, els maresmencs i una mica tothom que pugui té una cita important el proper 21 de maig a Sant Vicenç de Montalt. Tothom que tingui bici hi hauria d’anar o, almenys, en té bones raons. Dos anys després de l’exitosa primera edició arriba la segona edició de l’Unzuéla. Però… què és l’Unzuéla? I per què es fa a Sant Vicenç?

La cita tindrà lloc el proper 21 de maig a Sant Vicenç de Montalt

Avui en dia no deu quedar ningú a casa nostra que no conegui a Juan Carlos Unzué. Va ser porter de futbol professional, després entrenador i avui en dia és un malalt d’ELA que està donant una autèntica lliçó de vitalisme, de lluita i d’optimisme alhora de conviure amb una malaltia que sap que no té cura. Unzué s’ha convertit en un símbol de la necessitat d’invertir en la recerca per combatre l’ELA i en un exemple. Unzué va omplir el Camp Nou en un Barça-Manchester City solidari, Unzué ha recorregut l’Estat amunt i avall fent actes, xerrades i activitats a fi i efecte d’anar sumant complicitats, recursos i empenta per la investigació de la Fundació Miquel Valls. Unzué i ELA, no costa gaire d’entendre, conformen aquest nom d’Unzuéla que és la pedalada solidària que es farà per segona vegada a Sant Vicenç. Si fa dos anys i en plenes restriccions de Covid va reunir 400 persones, aquest 2023 han de ser més. En això hi estan bregant els organitzadors: Club Ciclista Xurribikers i Kms XL Lupus, del que és membre Pep Vega.

En Pep és la raó per la qual l’Unzuéla es fa a Sant Vicenç. “Sóc amic d’en Juan Carlos, visc a Sant Vicenç i estem al costat de Barcelona que és d’on pot venir més gent. I a més l’Ajuntament hi ajuda i hi ha les entitats a favor”, explica. Vega explica que “en Juan Carlos ens va demanar de tornar-hi i l’hem tornat a organitzar. El seu gran objectiu és recaptar el màxim de fons, difondre la malaltia per poder atendre al màxim de pacients i famílies que el pateixen”, explica del seu amic. Aquest és l'enllaç per inscriure-s'hi

Si la salut no empitjora molt fins llavors s’espera, com fa dos anys, la presència del propi Unzué a la línia de sortida de la pedalada que li manlleva el nom. I no només això: el dia abans -dissabte 20 a les 19h- Unzué impartirà una conferència divulgativa al centre cívic del poble. 

“Ell estarà al peu del canó mentre la salut li permeti, ja sabem com és però fins i tot als que som més amics no deixa de sorprendre’ns que afronti la seva situació amb aquesta vitalitat. En Juan Carlos té una gran capacitat de generar missatges de vida a partir de la seva situació, tot el que està fent per donar a conèixer l’ELA en aquest país és increïble i poder-hi col·laborar, tenint-lo a prop i fent la pedalada a casa fa molta il·lusió”, ens explica. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive