Ecologistes reclamen restriccions en transport i la indús...
Ecologistes reclamen restriccions en transport i la indús...

Redacció / ACN

Ecologistes reclamen restriccions en transport i la indústria per la contaminació per calor

Qüestionen la "passivitat" de les administracions i les insta a elaborar plans de millorar per aquests casos

Ecologistes en Acció ha reclamat aquest dimecres restriccions en el transport i la indústria per fer front a l’episodi d’alta contaminació per la onada de calor. L’entitat avisa que l’episodi d’altes temperatures està provocant que es disparin els nivells d'ozó en l'aire, per efecte combinat dels elevats registres i de les emissions contaminants del trànsit rodat, el transport marítim i aeri i la producció més gran d'electricitat en centrals tèrmiques, per l'ús d'aire condicionat.

De fet, afirma que en la tercera part de les 500 estacions que mesuren ozó a Espanya s'està superant l'objectiu establert per la normativa per a protegir la salut.

Catalunya porta una setmana per sobre del límit legal

També alerta que en comunitats autònomes com Catalunya, Andalusia, Extremadura o Madrid porten gairebé una setmana “per sobre del límit legal”. En aquest sentit, Ecologistes carrega directament contra “la passivitat” de les administracions autonòmiques i locals, que segueixen “sense elaborar els preceptius plans de millora de la qualitat de l'aire respecte a l'ozó”.

“El valor objectiu per a la protecció de la salut humana està establert per la normativa en 120 micrograms d'ozó per metre cúbic d'aire, mesurats en períodes de vuit hores, i no haurà de superar-se més de vint-i-cinc dies a l'any”, recorda.

L’entitat també assenyala que l'Agència Europea de Medi Ambient (AEMA) estima entre 1.500 i 1.800 les morts prematures anuals a l’Estat produïdes a conseqüència de l'exposició a nivells d'ozó com els registrats aquests dies. “L'ozó, a més de per a les persones, també és tòxic per a la vegetació, i danya els boscos i redueix la productivitat dels cultius”, avisa.

Comentaris (3)

Victor Fa 1 any
No entenc las reticiencies d’alguns a la anella cicliste. Potser es millor tots en cotxe i a 60? ! A peu nanos, a lluir las Nike i a fer salut !
Joan Fa 1 any
Que le pregunten a los bomberos ambulancias Mossos policía local i taxis lo contentos que están con el carril bici , BOTE marchate ya
JAUME Fa 1 any
Estic d'acord, tots volem respirar un aire millor. Pro gracies a la nefasta anella ciclista la circulacio ha deixat de ser circulacio donç hi han quantitat d'embusus amb un pilo de cotxes, busus, motos i furgonetas parats i contaminant molt mes i lo mes gruixut veus algun patinet molt de tant en tant i lo mes segur q per sobre l'acera i sense casc. No dic mes pq es insultant lo q han fet amb la circulacio d'aquesta ciutat. ¿Perque no ho varen consultar als taxistas, municipals ...?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive