Bicis elèctriques per fer esport.
Bicis elèctriques per fer esport.

Les e-bikes, avantatges de la bicicleta elèctrica per a l'esport

Hi ha bicicletes elèctriques pensades per entrenar i extreure el màxim rendiment. Ho expliquem.

Les E-bikes són bicicletes elèctriques que bàsicament el que fan és augmentar la potència del pedaleig. Els avantatges o beneficis d'una bici elèctrica són notòries. Gràcies a elles, podràs rodar durant més temps, així com pujar i baixar més vegades per camins més pronunciats exercint menys força, havent-hi bicis en les quals aquest motor s'activa per si sol amb el simple pedaleig i en unes altres on l'assistència s'activa només quan l'usuari ho desitja.

Existeixen tres tipus de motor, depenent d'en quina zona està situat: el motor davanter, el motor posterior i el central, sent el més habitual aquest últim perquè proporciona un pedaleig molt més natural.En el moment de comprar una bicicleta elèctrica el més important és saber quin ús se li donarà; si per a desplaçar-te diàriament al treball, per a fer esport sovint o per a passejar de tant en tant. A penes es nota diferència entre una bici normal i una elèctrica a excepció d'una major facilitat en les pujades, quedant tota la resta (inclinació, conducció, pedaleig, etc.de forma molt similar).

Les dues peces més importants en una bici elèctrica i que marquen la gran diferència són el motor i la bateria. Amb la majoria de bateries s'aconsegueix uns 50 o 60 km d'autonomia, però cal tenir en compte, que quantes més pujades ascendim, l'autonomia es va reduint notablement.

Quant a la suspensió, el debat se centra en si són millors les bicicletes rígides o les de doble suspensió i la resposta és que depèn del que valorem més. Les de doble suspensió ens donarà una major estabilitat i una millor adaptació al terreny, sobretot en les baixades, alhora que són més còmodes en general. Per contra, són més cares i més lentes en terrenys plans. 

En resum podríem dir que si el que freqüentarem són camins molt tècnics i de major recorregut, el millor serà optar per bicicletes de doble suspensió, mentre que si el que volem són trajectes més curts i majoritàriament de pista o si circularem simplement per la ciutat, la rígida ens donarà major velocitat i un preu bastant més assequible.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive