Gossos i cops de calor.
Gossos i cops de calor.

Cop de calor en gossos: símptomes, causes i què fer

Els animals també poden patir cops de calor i poden ser molt problemàtics. Pren nota sobre com afrontar-ho.

Un cop de calor és el que passa quan patim hipertèrmia, pujada de temperatura corporal sobtada. Els gossos també ho poden patir, de forma temporal o permanent i podent, inclús, suposar-ne la mort. Per això, cal tenir en compte com detectar un problema d'aquest tipus.

Els més habituals són: respiració ràpida i forçada, dificultat de moviment, trontoll, alteració de la salivació, llengua blava. Això passa moltes vegades per l'alta temperatura exterior, per la humitat, pels espais reduïts, no tenir aigua a disposició, falta d'ombra, terres de ciment que s'escalfen moltíssim... I sobretot els que més risc tenen de patir-ho són els més joves o més vells, els que tenen malalties respiratòries, els obesos, els de pell fosca i els que acaben de fer exercici.

Què fer davant un cop de calor

Davant un cop de calor cal contactar amb el veterinari i informar-li. La primera mesura d'auxili ha de ser baixar la temperatura corporal del gos, però no de forma sobtada: se'l pot mullar amb aigua, però no massa freda, i se'ls pot donar aigua per beure però sense que es precipiti bevent-ne massa ràpid. No és recomanable ni tapar-lo amb tovalloles ni banyar-lo amb aigua freda o gel.

Els cops de calor es poden evitar deixant sempre aigua fresca accessible als gossos, permetent que estiguin en zones àmplies i ventilades, donant de menjar a primera o última hora del dia, no a les hores de massa calor, evitant exercicis bruscos i no deixant-lo mai dins dels cotxes.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive