-
-

Salva Fernández

Un torró d’autor més fidel que mai al seu artista

Ricard Jordà dissenya el torró que ja és tradició a la pastisseria Uñó amb referències evidents al seu tipus d'obra

Que sigui totalment identificable amb l’artista que el dissenya. Aquesta ha estat una de les premisses del torró d’autor de la pastisseria Uñó, que enguany arriba a la seva 17a edició. I així s’ha aconseguit. Enguany, Ricard Jordà –en plena actualitat de la ciutat per complir justament avui dijous, dia 1, 50 anys des de la seva primera exposició al Museu de Mataró- ha estat l’encarregat de fer-ne el disseny, i ha deixat la seva impregna de manera clara. “És un torró molt identificat amb l’obra, ja que hi ha elements clàssics de Jordà com la poma del pecat o claus i panys; la presència de la poma ens va obligar clarament a posar-hi aquest sabor”, ha explicat Claudi Uñó.  Per això, ha fet servir “pastís de poma tatin”, clàssic que porta canyella, carmel i nata, i ho ha barrejat amb dos tipus de cruixent i canyella triturada amb ametlla. A nivell estètic, el torró és molt fidel a l’obra de Jordà i està molt més elaborat que en altres edicions.

Jordà ha admès que el torró està “plenament identificat amb l’obra”, i que té molts símbols típics dels seus treballs: “La poma del pecat, les claus i els panys que mostren sorpreses, com el gust que tindrà”. En aquest sentit, Jordà s’ha pres la feina com “un repte” dels que li “agraden molt”, i s’ha mostrat satisfet amb el gust que tenia el treball de la pastisseria Uñó. El torró té un pes d’uns 600 grams per unitat i costarà 25 euros.

Es podrà començar a comprar a partir de demà, ja que aquest dijous Claudi Uñó encara treballava per matisar una mica el sabor que segons ell era un pèl massa dolç, tot i que els que han assistit a la presentació han sortit plenament convençuts amb el sabor actual.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive