-
-

S.F.

Un toc diferent: Com millorar un plat típic de Nadal

Alguns dels restaurants més destacats de la ciutat expliquen com millorar un plat típic d'aquestes dates

Un Nadal amb un toc diferent. Aquest és l’objectiu que tenen cinc dels restaurants més destacats de Mataró a TripAdvisor, portal que qualifica la qualitat dels restaurants segons les opinions i valoracions dels seus comensals. La idea principal del reportatge era que els xefs de restaurants que estan de moda a la capital del Maresme expliquessin com es pot millorar un plat típic de Nadal.

Can Dimas: Canelons amb foie i trufa
Can Dimas escull els canelons, un dels plats típics de Nadal, sobretot per Sant Esteve a Catalunya, per donar-li un toc diferent. Es tracta de fer que aquest plat, que originàriament es feia amb les sobres del dia anterior, sigui més suau i amb “una textura més agradable”, segons explica el seu xef Carlos: “La recepta dels canelons la mantenim intacta però quan queda mitja horeta perquè s’acabin de fer els hi poso una mica de foie i de trufa, això li donarà un gust molt bo i una sensació a la boca més suau”. Uns ns 20-30 grams per plat i llestos.

Dos Cuiners: Canelons amb picada de ceps
Des de Dos Cuiners proposen millorar un dels plats típics de Nadal com són els canelons. La seva proposta, que es pot trobar també a la carta que ofereixen, es basa en canviar la pasta típica del caneló per una de lassanya per fer-la més fina. Això permet, també, fer menys canelons però de major mida. A més, també aporten un toc diferent a la beixamel, on recomanen tirar-li una picada de ceps per donar-li un gust diferent. “Es pot donar el toc final decorant amb bolets com trompetes o algun d’aquests”, explica el xef Óscar, que explica com fa la picada del caneló: “amb coll de vedella, magre de porc de pagès i una mica de foie”.

La Marineta: Pollastre amb un farcit diferent
Un dels plats típics de Nadal que més agraden a en Pere, xef de la Marineta, és el  pollastre de pagès farcit. Explica com se li pot donar la volta amb un toc original: “la idea és fer un farcit diferent perquè agafi un gust únic”. Això passar per afegir una mica de vi ranci a una picada catalana feta amb pinyons torrats, avellana torrada pelada i trossejada, ametlla marcona fregida i trossejada, xocolata trossejada i un toc de porradell picat. “És fàcil de fer, a l’abast de tothom i amb un gust ple de contrastos”.

Sangiovese: Terrina de carn d'olla
La xef de Sangiovese, Pepi Sánchez, proposa una manera de millorar el plat típic de Nadal: la carn d’olla. En el seu cas, el que fan és transformar la carn de l’Escudella en una terrina de carn d’olla, fent un altre plat dins del menú de Nadal. “Posem el caldo amb els galets i després la terrina amb pollastre, gallina, vedella, etc. passat per la màquina i presentat com una terrina acompanyat amb un puré de cigrons”. Així transformen tots els ingredients clàssics de l’escudella.

Sèsam Negre: Pollastre farcit amb toc japonès
Desde Sèsam Negre s’han volgut centrar en el pollastre com un dels plats típics de Nadal. La seva proposta és agafar pit de pollastre i farcir-lo no només amb el clàssic producte català sinó també amb productes exòtics com cebes japoneses, raïm i pinyons. El farcit es fa amb aquests productes i posteriorment es banya el pollastre amb la salsa japonesa Kobayashi. Segons explica l’Euri, un dels cuiners de Sèsam Negre, això permet “canviar una mica el clàssic pollastre farcit i donar-li un toc més dolç i diferent al que és habitual”. 
 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive