Alguns dels productes.
Alguns dels productes.

Les novetats més premium en productes del mar

Al Seafood hi assisteixen marques de musclos 'premium' a l'Ebre i Arrom, exportador de tonyina, entre d'altres. Aquestes han estat les grans novetats.

El Seafood Expo Global ha estat present a la Fira de Barcelona durant aquesta setmana, on més de 2.000 empreses mostren les darreres novetats en productes i serveis de la indústria relacionada amb els productes del mar. És el cas, per exemple, de Musklu, una nova marca que l'empresa Maresmar ha arrencat recentment i que ofereix musclos exclusius en associació amb la Federació del Productors del Musclo del Delta, o Arrom, empresa barcelonina exportadora que es fa càrrec de quasi tot el procés de tractament de la tonyina des que disposa de la seva nova planta a Mercabarna i que permet congelar el producte a -60 graus i oferir-lo en la modalitat que el client requereixi.

Josep Comas Arrom és el propietari d'Arrom, empresa que ha estat liderada per dones de la família durant les tres generacions anteriors. Comas presentava al Seafood una nova línia de tonyina congelada que tracta des que l'empresa disposa d'una planta a Mercabarna, on disposa de serres i tot tipus d'eines i operaris especialitzats per tractar i conservar la tonyina a 60 graus sota zero. Comas detalla que compra la tonyina recent pescada, quan encara és al vaixell, i un cop a les instal·lacions en fa 'sakus' (format japonès), carpaccio o dona sortida a les peces menys conegudes més enllà del llom i la ventresca. "La tonyina és més que tot això", reivindica.

Arrom, a més, té la particularitat que s'ha obert mercat al Japó i en altres països asiàtics, com una cadena de restauració amb 7.000 treballadors especialitzada en sushi amb presència a Hong Kong, Singapur, Taiwan i Tailàndia. L'asiàtic és un mercat, explica, que valora la tonyina mediterrània per la seva sostenibilitat i la seva qualitat i que, a més, és més gran que la del Pacífic.

b664ff29 907c 41d7 8f0e 58d95f961a9e
 

Barrufet és una de les empreses històriques catalanes del sector, també present a la Fira, on hi va mostrar una nova gamma de mini hamburgueses de peix. "Estan pensades per escoles i càtering i com una alternativa al peix tradicional", assenyala una de les seves responsables, Cristina Barrufet. Segons comenta, interessen sobretot a empreses que treballen amb preus de menús tancats. Barrufet, com Arrom i una quinzena més d'empreses, estan presents a Mercabarna.

Una d'elles també és Frime, que comercialitza tonyina a grans supermercats i després d'oferir un format més bàsic com rodanxes ara ha optat per productes amb més valor afegit, com el saltejat per fer amb woke amb una cocció d'uns quatre minuts i que incorpora verdures o quinoa al mateix envàs. L'empresa, amb seu a la Roca del Vallès i amb sis plantes repartides per Barcelona, Arenys i Mercabarna, també ven tonyina en altres formats com hamburgueses per fer-les més atractives per als nens, segons detalla el seu general manager, Pedro Múgica. Actualment, Frime exporta al voltant del 70% de la seva producció a grans cadenes d'Europa i els Estats Units.

Musclos de qualitat extra al Delta

Una altra de les empreses presents a la fira és Maresmar, que acaba de treure al mercat Musklos, una línia de musclos del Delta d'alta qualitat. Segons assenyala el president de la companyia, Pablo Garriga, és fruit de la col·laboració amb la Federació de productors del Musclo del Delta i l'objectiu és "potenciar l'origen del producte".

La producció és limitada i els musclos es produeixen entre abril i juliol -període que s'ha avançat pel canvi climàtic- i té un gust diferencial per la ubicació de les batees, on hi ha una "correlació molt important entre la temperatura de l'aigua i la capacitat de produir", segons comenta Garriga.

"El producte és especialment bo perquè l'aigua del Delta és una barreja d'aigua salada i dolça, té un gust molt particular", afegeix. A més, una altra particularitat d'aquest musclo és que té uns 200 grams més de carn per quilo. La marca es presentarà aquest dijous a l'estand que la Generalitat té al saló i està adreçada principalment a restaurants, peixateries i algunes grans superfícies.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive