Naturpod, la solució sostenible al malbaratament d'aliments
Naturpod, la solució sostenible al malbaratament d'aliments

Redacció / AMIC

Naturpod, la solució sostenible al malbaratament d'aliments

Una iniciativa que ajuda a mantenir fins a tres vegades més fresques les fruites i verdures dins la nevera

El malbaratament dels aliments forma part del comportament poc sostenible de la societat. Moltes vegades, el comportament consumista o el temps ajustat d'algunes famílies porten a fer compres més grans de l'habitual, oblidant aliments dins la nevera i en moltes ocasions, havent-lo de llançar perquè s'ha fet malbé dins de l'electrodomèstic.

És per això, que cada vegada més marques d'electrodomèstics intenten fer que els seus productes aconsegueixin tenir els aliments frescs i en bones condicions molt més temps, però no són els únics. Natrupod és una empresa catalana que es llança al marcat aquest 2021 per lluitar contra el malbaratament dels aliments, construint un producte adaptable a qualsevol nevera.

"Natrupod és un absorbidor d'etilè, un component que provoca la maduració de les fruites i verdures fresques", explica Marta Pastor, fundadora de la companyia. La tecnologia i la innovació són la base d'aquest nou producte i que relativament poc que 'està comercialitzant. Tot i que no han inventat res nou, l'ús de productes com el seu era "completament industrial" tal com descriu Pastor. Així doncs, des de Naturpod van decidir trobar la manera de construir i crear un producte que pogués entrar a qualsevol llar i mantenir les fruites i verdures fresques durant més temps: "La sostenibilitat forma part de la societat i cada vegada més hem de fer un esforç per mantenir-la", reflexiona la fundadora de la companyia.

El producte de Natrupod va començar sent un MVP amb una gran acollida per part del mercat, ja que tal com explica Pastor: "La gent cada vegada està més interessada i és més conscient del malbaratament dels aliments". Seguint aquesta mateixa línia, el producte que proposa la companyia és un absorbidor d'etilè, que bàsicament ralentitza el procés de maduració dels aliments. "No és un producte que interfereixi en els processos sinó que només afecta la maduració", recorda la fundadora. I és que, per a Natrupod, tenir cura no només del medi ambient sinó de les persones també és molt important, per això Pastor explica que "basen el seu producte amb investigacions i contrastaments científics per provar la seva eficàcia".

Pel que fa al prolongament de la vida d'aquestes fruites i verdures, Pastor descriu que "és difícil de mesurar de manera exacta", ja que molts d'aquests aliments tenen processos completament diferents i per tant, la seva maduració no té ni la mateixa intensitat ni la mateixa temporalitat. "Hem calculat que amb productes com el nostre es pot prolongar la vida dels aliments entre dues i tres vegades", diu Pastor. Seguint aquest context, Natrupod comercialitza amb el seu producte per tal d'aconseguir el màxim rendiment de tots els aliments, no només per fer que es puguin consumir en un temps més allunyat sinó per mantenir les seves propietats al màxim de temps possible.

Distribució i expansió

L'empresa està treballant amb un mètode de pagament únic a través de la seva pàgina web, però també té negociacions amb diferents distribuïdors: "Actualment estem treballant amb tres companyies distribuïdores i la idea és seguir avançant", explica Pastor. Una unitat de producte té la durada d'un mes dins de la nevera, és a dir, un cop obert el precinte de l'embalatge el producte té trenta dies útils. Tot i la innovació que comporta Natrupod, tenen clar que no volen donar preferència al canal en línia sinó la venda física, no obstant això tenen clara que l'escalabilitat passa per la digitalització.
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive