Primer pla de tòfones.
Primer pla de tòfones.

El Lluçanès posa en marxa la Ruta de la Tòfona: visita i tastets

La idea és conèixer i degustar un producte molt valorat a la cuina de la mà dels mateixos productors

patrocini pous b         

Explicar el cultiu de la tòfona, conèixer les seves qualitats i tastar alguns productes elaborats de forma natural és l'objectiu de la ruta gastronòmica que ha posat en marxa el Lluçanès. Entre les activitats, hi ha una visita guiada a una plantació, un maridatge o un tractament de tofonateràpia en un centre d'estètica. Es tracta d'un producte molt preuat que creix en entorns naturals, però que encara és poc conegut. Una de les impulsores, Clara Busoms, remarca que també es vol ajudar a identificar el que "realment és tòfona" perquè es poden comprar productes amb "sabors a tòfona" que no tenen res a veure amb l'original perquè porten aromes artificials. En un futur es vol ampliar la ruta incorporant restaurants i altres negocis de la zona.

El mes de gener es posarà en marxa la Ruta de la Tòfona al Lluçanès per donar a conèixer les propietats d'aquest producte tan valorat en la gastronomia. Ho faran de la mà dels diferents agents del territori que s'hi dediquen i amb el suport del Consorci del Lluçanès. Una de les activitats estrella és la visita a una plantació, una experiència que encara no s'havia fet mai a comarques centrals. I ofereixen dues modalitats, la familiar, amb opció de tastar productes locals i la visita gourmet, només per a adults, que inclou un tast de tòfona i productes trufats.

Aprendre què és i quins sabors tenen

La seva propietària i impulsora de la ruta, Clara Busoms, explica a l'ACN que l'objectiu no és tant ensenyar com es cull una tòfona, sinó aprendre "què és realment una tòfona i quin sabor tenen els seus elaborats", detalla. I és que en els darrers anys han vist com els supermercats s'omplien de productes amb aromes artificials de tòfona però que, segons Busoms, "el sabor no té res a veure". Unes pràctiques, lamenta, que han allunyat el producte a molts consumidors.

És per això que la ruta està pensada per persones que tinguin ganes de saber-ne més o per a aquelles que no tinguin coneixements. Amb aquesta filosofia, Busoms i la seva família han obert des del setembre una botiga a la plaça Major de Vic, Blanc et Noir. Fins ara només venien a mercats, però ara han volgut fer un pas més i vendre directament al consumidor. "Som la primera botiga de tòfona a Catalunya directe del productor", afirma.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive