El jackfruit té molts beneficis.
El jackfruit té molts beneficis.

Redacció

La jaca, una fruita de rècord Guinness

La jaca és la fruita d’arbre més gran del món. Exòtica i un punt dolça, aporta nombrosos beneficis a l’organisme.

Jaca, jack, jacktree o jackfruit. No és una enumeració misteriosa ni cap joc semàntic amb algun significat amagat, sinó que ens referim als diferents noms que pot rebre una fruita que s’està convertint en un autèntic fenomen culinari. La jaca neix en un arbre que, originàriament, es trobava al sud-oest de l’índia i a l’est de Malàisia. Avui en dia, però, es cultiva a les Antilles i a altres indrets d’Amèrica. Un viatge de punta a punta del planeta per acabar convertint-se en un dels aliments de moda.

Malgrat aquesta capacitat que ha tingut per banyar diferents terres, la jaca continua sent un ingredient molt important a la cuina del sud-est asiàtic. És una fruita exòtica que aporta nombrosos beneficis al nostre organisme. En aquest sentit, la seva capacitat en termes de nutrició i en valors medicinals és realment sorprenent. La OMS en recomana el seu consum perquè, entre d’altres beneficis, millora el nostre sistema immunitari i ens ajuda a fer millors digestions.

Propietats antioxidants per a l'organisme

La jaca conté propietats antioxidants que ajuden a protegir el nostre organisme. A banda, és una fruita indicada per controlar els nivells de pressió arterial. En aquest sentit, és bona pel sistema circulatori. La jaca és una font important de vitamina A i els especialistes consideren que per això mateix també pot ajudar a tenir cura de la visió. De la mateixa manera, el seu elevat contingut en vitamina C aporta altres beneficis al nostre organisme, com per exemple propietats que mantenen la nostra pell més jove i ferma. Finalment, aquesta fruita exòtica és un bon remei per millorar els episodis de restrenyiment. La seva aportació en fibra facilita la feina dels intestins.

L’arbre de la jaca pot arribar als 10 o 15 metres d’altura. El seu fruit té una pell externa punxeguda i és de color verd o groc. Un aspecte únic de la jaca és que pot ser extraordinàriament gran. És la fruita d'arbre més gran del món i pot arribar fins als 35 quilos de pes. La jaca és dolça i diuen que té un gust similar a una mena de macedònia de fruites que inclouria la poma, la pinya i el plàtan. Els vegans i els vegetarians sovint fan servir aquesta fruita com un substitut de la carn a causa de la seva textura, que és comparable a la carn triturada. Ja sigui per fer taquitos vegans o com a postres exòtiques, la jaca cada vegada guanya més adeptes.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive