Alguns recomanacions gastronòmiques per Sant Jordi.
Alguns recomanacions gastronòmiques per Sant Jordi.

Els experts escullen els millors llibres gastronòmics per Sant Jordi

La prestigiosa web 7Caníbales pregunta a diversos experts quin són els millors llibres del sector gastronòmic per comprar.

Amb la proximitat de Sant Jordi, les llibreries i les parades de llibres es preparen per a la gran celebració literària. Així, els amants de la gastronomia també tenen l'oportunitat d'adquirir els millors llibres de cuina, que els professionals recomanen per a conèixer millor l'univers culinari, actualitzar coneixements o simplement gaudir de la lectura. Des de la prestigiosa web 7Caníbales han preguntat a diversos experts quins són els millors llibres per comprar. Aquestes són algunes de les respostes. 

Philippe Regol, cuiner i crític gastronòmic, recomana algunes obres històriques, com "Un Festín en palabras. Historia literaria de la sensibilidad gastronómica desde la Antiguedad hasta nuestros días", de Jean François Revel, "Historia de la Gastronomía", de Néstor Luján, "Historia de la Cocina y de los Cocineros", de Neirinck i Poulain i "Quand la cuisine fait date", d'Óscar Caballero, entre d'altres.

Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, recomana clàssics com "Larousse Gastronomique" o "Las 1080 recetas de cocina" de Simone Ortega, així com "El Llibre de Coc", de Mestre Robert, el primer llibre imprès de cuina de Catalunya.

Beatriz Sotelo i Braulio García, cuiners i professors de cuina, recomanen llibres pràctics com "Modernist Cuisine", de Nathan Myhrvold, "Caldos", de Ricard Camarena, "Los secretos de los pucheros", de Hervé This o "La cocina completa", de Maria Mestayer-Marquesa de Parabere, així com obres literàries com "Confesiones de un chef", d'Anthony Bourdain.

Ferran Centelles, sommelier i responsable de Bebidas de la Bullipedia, destaca "El Sabor del Mediterráneo", de Ferran Adrià, "The World Atlas of Wine", de Jancis Robinson, "Papilas y Moléculas", de François Chartier i "Comprender el Vino", de Pedro Ballesteros.

Inés Butrón, escriptora, divulgadora gastronòmica i professora, recomana obres per aprendre el context històric, com "Historia de la Alimentación", de Massimo Montanari, i per conèixer la cuina des del punt de vista pràctic, com "El Práctico" o la col·lecció del Carvalho gastronòmic, així com llibres per llegir per plaer, com "El que hem menjat", de Josep Pla.


Si vols conèixer més propostes, pots consultar l'article complert de 7Caníbales en aquest enllaç


 

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive