ElBulli reobre convertit en museu... però sense menjar

L'itinerari d'ElBulli inclourà espais emblemàtics com la cuina, la terrassa o el menjador, que es podran visitar tres mesos l'any

Dotze anys després de servir l'últim àpat, elBulli tornarà a obrir portes el 15 de juny convertit en un museu. Els fogons del considerat durant anys millor restaurant del món no es tornaran a encendre (no, no s'hi podrà menjar), però sí que s’hi podrà visitar la cuina com a part de l'itinerari per les instal·lacions del cèlebre establiment, i zones emblemàtiques com el menjador o la terrassa. ElBulli1846 neix per mantenir i reivindicar el llegat d'un restaurant que va canviar el paradigma de la gastronomia. Estarà obert tres mesos, fins al 16 de setembre, i la resta de l'any continuarà funcionant com a centre d'investigació. Les entrades per veure la reconversió, una experiència pionera al món, es podran comparar a partir de dilluns. Un

Amb una inversió d'11 milions d'euros, les obres de rehabilitació i adaptació de l'espai de la cala Montjoi, a Roses (Alt Empordà) incrementen un 30% la superfície d'elBulli original, fins a arribar als 4.000 metres quadrats. A més de salvaguardar el llegat del restaurant, el museu vol promoure la innovació i generar contingut de qualitat per a l'educació i l'autoaprenentatge de la restauració.

En la primera temporada de reobertura, que el xef Ferran Adrià i el director d'elBulliFoundation, Lluís García, entreveuen com un període "d'aprenentatge i experimentació", calculen que unes 200 persones puguin visitar l'equipament alhora, en una visita que es calcula que s'allargui unes dues hores i mitja.

Per a l'equip creatiu, elBulli1846 és un "tancament del cercle" del restaurant, que interessarà no només els gourmets, sinó el públic mogut pel coneixement i la innovació. Adrià creu que hi haurà dos tipus de públic, el d'antics comensals que volen tornar a un espai per "fer memòria" i "emocionar-se" i d’altres que el visitaran per primera vegada i descobriran "un món del qual han sentit a parlar però que no coneixien". "Volem que aquí s'hi mengi coneixement", relata el xef.

Una setantena d'instal·lacions exteriors i interiors

En total hi ha 69 instal·lacions artístiques, conceptuals i audiovisuals, 13 d'exteriors i 56 d'interiors, que es podran seguir amb una audioguia en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès-, que estarà inclosa en el preu de l'entrada. Els tiquets valdran 27,5 euros (col·lectius com els jubilats, els estudiants, els joves, les persones amb discapacitat i els ciutadans de Roses disposaran de tiquets a un preu reduït de 20,5 euros). Les entrades inclouran el pàrquing a Roses i el trasllat des del poble fins a la cala Montjoi, un recorregut que es farà en autobús. El museu obrirà de dilluns a dissabte.

L'itinerari per elBulli1846 –xifra que fa referència al nombre de receptes que es van servir i a la data de naixement d’August Escoffier, pare de la cuina moderna- versa sobre la innovació gastronòmica. El visitant començarà per la part exterior del recinte, on hi trobarà diverses instal·lacions que endinsen i interpel·len el públic sobre qüestions relacionades amb la cuina i la seva metodologia. Entre d'altres, s'exposen dibuixos fets per Ferran Adrià amb pintura i bastonets sobre factures antigues del restaurant que es pregunten sobre l'origen de la cuina, distribuïdes en dues èpoques: el paleolític i el neolític.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive