Catalunya, capital de la gastronomia mundial per debatre el futur del sector
Catalunya, capital de la gastronomia mundial per debatre el futur del sector

Catalunya, capital de la gastronomia mundial per debatre el futur del sector

Les jornades professionals contemplen un debat obert al Mas Marroch amb la participació de 200 persones

Girona serà la capital de la gastronomia mundial aquest juny amb la reunió anual del Consell Assessor del Basque Culinary Center. Es tracta d'una trobada que agruparà disset cuiners internacionals per debatre sobre reptes i oportunitats que té el sector a partir de vivències de cada un dels cuiners. Aquest òrgan assessor del BCC està presidit per Joan Roca però en ell hi ha altres membres com ara Massimo Bottura, Ferran Adrià, Heston Blumenthal o Yoshihiro Narisawa. En les properes setmanes el BCC també anunciarà quatre nous membres del consell assessor que vindran a la trobada de Girona.

La jornada professional de cuiners internacionals arrencarà el diumenge 19 de juny amb una visita a l'entorn. El director del Basque Culinary Center, Joxe Mari Aizega, ha detallat que un dels objectius d'aquestes jornades professionals que cada any es fan en un país diferent és "connectar" amb el territori. Per això els cuiners visitaran restaurants i municipis de la demarcació de Girona.

Reunió interna i trobada amb els professionals

El dilluns 20 serà el moment en què els membres del consell assessor es reuniran per debatre sobre els reptes i oportunitats del sector i també "analitzar què ha passat" en els últims anys en el món de la gastronomia. En aquesta trobada del consell assessor també es posaran sobre la taula noves idees i conclusions que Aizega ha avançat que es convertiran en "projectes i iniciatives que el Basque Culinary Center articularà en un futur".

El president del consell assessor, Joan Roca, ha destacat que el món gastronòmic ha de parlar de com valorar els productors locals per garantir una producció en el futur, però també hauran de discutir sobre les relacions laborals o com fer que cada restaurant "trobi una identitat pròpia".

En aquesta reunió interna del consell assessor també s'escollirà el guanyador del BCC World Prize. Els cuiners membres d'aquest òrgan escolliran una iniciativa d'un cuiner que presenti elements trencadors i transformadors. Aquest premi està dotat amb 100.000 euros.

El dimarts 21 de juny serà el torn d'una de les jornades més esperades. Es tracta d'una jornada al Mas Marroch oberta a tots els professionals de sector. En aquesta jornada es debatran conceptes, oportunitats i reptes de cara al futur de la gastronomia. El director del Basque Culinary Center ha avisat que volen que hi participi tothom que estigui vinculat a l'àmbit gastronòmic. Per això ha animat a tots els interessats que es posin en contacte amb el centre de formació de San Sebastià per gestionar la seva assistència.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive