Coberta del catàleg dels vins DO d'Alella
Coberta del catàleg dels vins DO d'Alella

Tots els vins de la DO Alella, recollits en un catàleg

S’anomena 'Vinografia dels Alella', s’edita cada quatre anys, l'ha promogut 'Papers de vi' i ha aplegat 179 referències

Papers de vi, la revista independent de vi i gastronomia de la Denominació d’Origen Alella, acaba d’editar un número especial monogràfic que és un catàleg de tots els vins que s’elaboren al territori d’aquesta DO del Maresme. L’especial aplega un total de 179 referències de vi, 47 més que a l’edició del 2016, agrupades per tipologies: blancs joves, blancs de criança, rosats, negres joves, negres de criança, dolços i generosos, escumosos dolços, escumosos brut, escumosos brut nature, escumosos rosats i vermuts. En els propers dies es podrà trobar en paper, de manera gratuïta, als restaurants, vinateries i botigues de queviures selectes del territori. 

El fet que un territori que compta amb poc més de dues-centes hectàrees de vinya elabori 179 vins converteix la DO Alella, probablement, en la zona vinícola amb la relació més alta en “nombre de referències de vi per hectàrea de vinya” de tot el món. Més enllà del valor informatiu que aquesta vinografia té per als afeccionats al vi, també es tracta d’una eina molt útil per als professionals: sommeliers i restauradors la utilitzen amb freqüència per configurar les seves cartes i maridatges.

Papers de vi va néixer el 2008 i avui és l’única revista de vins que s’edita en paper al nostre país. La seva existència permet, doncs, que la DO Alella sigui l’única que disposi d'un catàleg com aquest que, cada quatre anys, recull tots els vins que s’elaboren en aquest territori. Aquesta edició ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de la Vinya i el Vi. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive