Terrasses plenes a la Plaça de Santa Anna. Foto: R.Gallofré
Terrasses plenes a la Plaça de Santa Anna. Foto: R.Gallofré

Terrasses plenes des de primera hora en l'estrena de la Fase 1

El Gremi d’Hostaleria es mostra decebut amb l’Ajuntament per la restricció del nombre de taules i els horaris dels establiments

Mataró ha estrenat aquest dilluns la fase 1 del desconfinament i, per tant, s’ha llevat amb les terrasses dels bars parades i plenes. Els diferents establiments han enllestit els preparatius dels darrers dies i han obert amb la mateixa il·lusió amb la que els més matiners han volgut seure al seu bar de confiança, alguns fins i tot pocs minuts després de les vuit del matí. Poques hores després de la reobertura el Gremi d’Hostaleria ha emès un comunicat urgent en què mostra la seva decepció amb l’Ajuntament pels horaris establerts per a les terrasses.

La reobertura de les terrasses, amb la conseqüent recuperació de la vida social, és una de les fites d’aquesta Fase 1. El seure-hi no eximeix de cap dels requisits socials que segueixen vigents: s’ha de mantenir la distància física de com a mínim 2 metres entre les taules o agrupacions de taules i estan autoritzades les reunions d’un màxim de 10 persones. Per facilitar la recuperació l’Ajuntament ha anunciat que concedirà de manera excepcional l’ampliació temporal de la superfície de les terrasses per tal de permetre instal·lar el 100 per cent de les taules i cadires ja autoritzades en cadascuna de les llicències.

A primera hora hi havia il·lusió i també un plus de nervis entre els treballadors, amatents de complir en tot moment amb les prescripcions de seguretat imposades. Per exemple l’Àngel del Bar Escorxador explica les mesures que han pres per reobrir: “Ho hem de servir tot a la terrassa, desinfectant sempre i sense que hi hagi tampoc intercanvi de material entre nosaltres. Cadascú té el seu paper, el seu gel, els seus guants. El més empipador és la màscara que et protegeix tota la cara, però s’ha de portar”. Respecte l’actitud dels primers clients, assegura que “la gent està encantada, molt conscient de la situació, preguntant dubtes i sense fer trapelleries”

Bar Capgrossos. Foto: R.Gallofré

Benvinguda sigui la feina

A la Plaça de Santa Anna, per exemple, una de les treballadores del Classic Coffee ataviada rere una mascareta deia a primera hora “feina, feina és el que fa falta” mentre anava i venia per atendre les taules, que al punt de les nou del matí ja eren pràcticament totes ocupades. Nombrosos establiments del sector hostaler s’han hagut d’acollir a ERTEs. Ja durant el cap de setmana han reobert amb gran èxit alguns establiments de temporada com gelateries o restaurants que romanien tancats en modalitat de menjar per emportar.

En Juan ha estat un dels primers de seure-hi. Li agrada la separació entre taules –que els establiments marquen a terra– perquè “abans a vegades senties més la conversa de la taula del costat que no pas amb qui parlaves” i assegura que encara li fa por contagiar-se pel que de seguida que s’ha acabat l’entrepà i el cafè amb llet s’ha tornat a posar la mascareta. La Zoe, de 23 anys, havia quedat amb una amiga a les nou del matí:“diria que mai havíem quedat tan aviat per prendre alguna cosa”, explica. Després totes dues havien de tornar a casa a tele-treballar. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive