Terrasses plenes a la Plaça de Santa Anna. Foto: R.Gallofré
Terrasses plenes a la Plaça de Santa Anna. Foto: R.Gallofré

Terrasses i bars recuperen el seu horari habitual amb la fase 2

La desaparició de franges horàries permet obrir més hores de terrasses i que els locals recuperin el seu horari, amb l’aforament limitat

Les terrasses de bars i restaurants van ser les grans protagonistes de l’entrada a la fase 1, fa dues setmanes i ho seguiran sent quan dilluns Mataró i tota la regió sanitària metropolitana entrin a la fase 2 del desconfinament. En aquest nou estadi desapareixen les franges horàries i els establiments podran obrir amb horari d’estiu, complet.

Amb l’adveniment de la Fase 2 el sector de l’hostaleria entra en la seva pròpia nova normalitat. Poden obrir ja els interiors, amb un aforament limitat a la meitat, distàncies de seguretat i mesures de neteja i desinfecció estrictes. És previsible que establiments que no hagin obert en Fase 1 ho facin a partir de l’entrada en aquesta nova fase i els locals podran recuperar l’horari estipulat a la seva tipologia dins l’ordenança d’activitats. D’aquesta manera hi ha locals nocturns que podran allargar fins les tres de la matinada com a màxim.

Una i dues hores més de terrassa

L’ordenança de terrasses estableix uns horaris d’obertura màxima que en temporada d’estiu van entre les 8 i les 24 hores de diumenge a dijous i de les 8 a la 1 de la matinada els divendres, dissabtes i vigílies de festius. Amb la recuperació d’aquests horaris, doncs, les terrasses dels establiments que treballen en la franja nocturna guanyen d’una a dues hores.

En els establiments amb el negoci més orientat a les hores de vespre i nit aquestes dues hores de més en el cas del cap de setmana suposen un ingrés importantíssim per taula de terrassa. És una franja en la que als restaurants hi pot cabre un servei més o allargar l’hora de les postres i les copes. Aquesta també era la queixa d’altres bars i locals, que tenen en la franja més nocturna una de les de més consum. La facturació mitjana que pot fer una taula en una hora pot oscil·lar entre els 30 i els 80 euros.
 

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive