L'obertura dels restaurants al vespre haurà d'esperar
L'obertura dels restaurants al vespre haurà d'esperar

Torna al teu restaurant preferit (t'espera)

Bars i restaurants encaren una segona setmana oberts amb restriccions d’horaris i aforaments, però amb totes les mesures de seguretat. És el moment ideal per donar suport a aquells que t’han servit els teus millors plats i que t’han fet sentir com a casa.

Molt establiments s’han adaptat durant aquest temps al servei de menjar a domicili o per emportar. D’altres, simplement han tancat i s’han decidit a reobrir, malgrat tot, tan bon punt han tingut l’oportunitat de fer-ho. Alguns, per desgràcia, no tornaran a aixecar la persiana. Però darrera de cada bar i restaurant hi ha no només la història dels seus propietaris i treballadors, amb forces per tornar a començar que a vegades no se sap ni d’on treure-les. També hi ha les nostres històries. Les que hem compartit en parella en sopars especials. O el dia que es menja fora i en família, una celebració per als més petits. Aquelles trobades amb amics que cada cop són menys habituals, però igualment divertides tot i repetir les mateixes anècdotes de sempre. O el simple menú de dijous, que trenca la setmana i sempre hi ha paella per escollir.

És el moment de tornar al teu restaurant preferit. Per molts motius. Sobretot, perquè ja t'espera.
 

Torna al teu restaurant preferit perquè...
 

Compleix amb totes les mesures de seguretat                                                     

La normativa durant el primer tram, que estarà vigent fins el 20 de desembre, indica que no pot sobrepassar el 30% màxim d’aforament, mantenir una distància de dos metres entre taules i taules d’un màxim de quatre persones excepte quan es tracta de grups bombolla. Des del primer moment de la desescalada a l’estiu, els restaurants i bars s’han adaptat a les restriccions marcades per tal de garantir la seguretat dels seus comensals. I així segueix sent.

S’ha reinventat per minimitzar els riscos de contagi

Els restaurants no han tardat en reinventar-se i adaptar-se a les noves necessitats. Cartes i menús amb un codi QR. Gel hidroalcohòlic a l’entrada. Bufets lliures amb racions individuals. Mampares que separen espais. Els restaurants i bars no s’han limitat a complir amb la normativa, sinó que també han anat aportant el seu gra de sorra perquè anar a sopar o a dinar sigui una activitat segura i que es pugui dur a terme amb la màxima tranquil·litat.

iStock 1270198740
Totes les mesures
 

Té l’horari més extens possible (i les terrasses obertes)

Els bars i restaurants poden obrir de les 6h del matí fins a les 21.30h de la nit. És cert que no podem gaudir del segon torn nocturn, però aquest queda inhabilitat perquè hi ha toc de queda. En tot cas, molts establiments estan optant per dos torns, sent el primer aviat (13h al migdia i 18h a la tarda) pensats amb la màxima flexibilitat. Ajustar l’horari a canvi de gaudir dels nostres àpats preferits, i compartir-lo (amb grup bombolla!) no té preu. I fa massa que no ho fem!

Els plats acabats de fer no tenen rival

La reinvenció de molts bars i restaurants amb servei a domicili i per emportar ha estat digne de menció, per la celeritat i per com l’han ofert amb packaging original i de qualitat, però aquell plat favorit nostre sempre té molt més bon gust acabat de fer i servit a taula que no pas per emportar. Tornar als nostres restaurant és una manera incomparable i sense rival de delir-se amb els nostres àpats preferits.

Dones suport a qui sempre ha estat allà

El sector de la restauració és sacrificat i vocacional. Cuidar fins al darrer detall perquè tot surti bé, que les sobretaules siguin còmodes i uns horaris exigents que són un moment de gaudi pel comensal però una jornada maratoniana, dia rere dia, per als restauradors. Sempre han estat allà, i ara, quan es calcula que potser el 30% del sector no podrà reobrir per la crisi, és el moment de tornar-los tot el que ells ens han donat. Anant-hi a menjar, a gaudir, i a ser allà on ells sempre han estat. És l’hora de donar suport als establiments de casa, a l’economia local i de proximitat, a ajudar-la a tirar endavant.

iStock 1221995966
Tots preparats.
 

Aquests són cinc motius per tornar al teu restaurant preferit, tot i que n’hi ha molts més. Per recuperar moments únics, per seure a la taula on ja és tradició i per desconnectar d’un any complicat per a tothom. Quin és el teu restaurant preferit? Sigui quin sigui, ja t’espera.

 

Amb el suport de:

gremiajuntament         

Comentaris (1)

Josep Fa 10 mesos
És té que tancar totalment la restauració ,és el principal foco de contagiós.sap molt greu dir això ,pel treballadors i restauradors ,però en cuestio de salut no es juga.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive