El carrer de Cuba. Foto: R. G.
El carrer de Cuba. Foto: R. G.

Terrasses enmig del carrer de Cuba i en dies puntuals per impulsar la restauració

El Gremi d'Hostaleria proposa accions per dinamitzar la restauració a diversos indrets de la ciutat, començant per la zona més trendy de Mataró.

patrocini Pous B

Accions de microcirurgia per promocionar la restauració en indrets concrets de Mataró. Aquesta és la proposta del Gremi d'Hostaleria, que demana situar petites terrasses al carrer de Cuba, tocant a paret perquè aquells restaurants que no tenen aquest servei el puguin oferir. Quan? De forma acotada entre divendres, dissabtes i vigílies de festius de 19h a les 23h. També demanen, si és possible, que es faci en determinats períodes com a l'estiu (de l'1 de juny al 15 de setembre), el Nadal (del 21 de desembre al 6 de gener) i en dates de Carnestoltes i Setmana Santa. La proposta, pensada un cop superada la Covid-19, plantejaria ampliar l'horari permès a l'ordenança de Terrasses i s'estenaria al carrer de Cuba, una de les zones més trendy de la ciutat.
 

La idea que tenen pel carrer de Cuba

El gremi recorda que és un bon carrer per fer-ho perquè és de calçada única, i que durant aquests períodes es podria permetre la circulació de vehicles a baixa velocitat i/o en determinats moments limitant la circulació i/o l’accés només als veïns amb pàrking al carrer. Els espais de terrasses compartits pels diferents establiments estarien ubicats a la part alta del tram de carrer en la façana dels números 17 i 19.

A la part central, en la façana del pub Molly Malones i a la de l’edifici municipal cantonada amb el c/ Sant Josep Oriol i a la part baixa del carrer en la façana dels números 73 a 75 del Bar Europa, relaten des del Gremi. Les taules tindrien dues cadires a la banda de muntanya i dues a la banda de mar per no impedir el trànsit rodat.

El restaurant es troba al carrer de Cuba.
Lumber, un dels restaurants que guanyaria terrassa que ara no pot tenir
 

Un plantejament per altres espais de Mataró

El Gremi es planteja promocionar diferents eixos de Restauració a curt termini per tal de revitalitzar diferents zones de Mataró i està pensant també en l’Eix de les Places –entre La  Peixateria i el c/ Bonaire (inclou: La Peixateria, Can Xammar, Plaça Xica, Plaça Gran, Plaça Santa Maria  i c/ Sant Francesc d’Assis); l’Eix superior de l’Avinguda Puig i Cadafalch des de l’Avinguda Gatassa incloent la Plaça Illa Cristina o l’Eix de la Riera entre la Rambla i la Presó, sense deixar de banda altres espais disposats a treballar en aquest sentit.

Per últim, recorden que no poden esperar a projectes a llarg termini per revitalitzar el comerç i l'hostaleria de la ciutat, ja que cal reaccionar immediatament a la situació actual. Per això, van trametre una carta amb data 23 d’abril -signada pels promotors i pel Gremi  i un llistat de signatures dels nou (9) establiments del  carrer, en suport a la iniciativa-  a la Regidoria  i a la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró.

Comentaris (7)

sora Fa 1 any
però si aquest carrer fins avall és un niu de delinquents, a qui atraurà això? primer a veure si fan les coses amb el cap i treure primer els deliquents com cal fer també amb els del port per més que el reformin perquè sinó fracàs total i molta gent que li roben a la taula, al negoci per la caixa registradora per la nit etc que mirin això ajuntament i negocis del carrer a tallar delinquents d'arrel primer i tindrà més èxit
Joan Fa 1 any
Serà important que també es talli el trànsit a patinets, bicis etc, que son els amos dels carrers. Amunt, avall, contradirecció, dos en un patinet...
Laura Fa 1 any
Les "sol-lucions" d'uns sempre suposen un clatellot pel més feble. Fa quatre dies els dirigents del ram de discoteques, caraokes i diversos van proposar reprendre les seves activitats......al carrer i els veïns se suposa que els aplaudirien, els veïns antics del carrer de la Cooperativa sabem el que suposa això, teniem un bon gruix de discoteques a la Ronda Barceló que van interposar el negoci al descans dels veïns, ara la sol-lucio dels restauradors es posar taules....a on?, a la voravia.
Quina poca visió Fa 1 any
Sincerament, quina poca visió d'algú que havia estat alcalde. Precisament s'està proposant quelcom nou, diferent, per impulsar un sector tocat de mort. Ens hauríem de preguntar perquè fa un any a Nova York la solució va ser treure els restaurants als carrers, tallant-los inclús, perquè no servissin a dins i poder mantenir l'activitat i aquí ens posem les mans al cap per tenir a una banda del carrer tres o quatre taules uns vespres puntuals. Així ens va. Em sembla molt bona inici
F Fa 1 any
El vehicles ja han de circular a baixa velocitat i no ho fan, el carrer cuba sembla una autopista amb voreres al mateix nivel que carretera. De carrer Sant Benet fins a Cami Ral, el carrer Cuba no té cap pas de vianants per crear de banda a banda de carrer, pq?. Cada dia pujen i baixent centenars de nens que van a l'escola Angeleta Ferrer. Cotxes i camions parats a les vorenes i nens i no nens en perill pq s'han de llençar a la carretera per poder passar o creuar. Perill de carrer
Serveis tècnics del Gremi Fa 1 any
La proposta ha estat dels mateixos restauradors del carrer, i el Gremi com no pot ser d'altra manera l'ha recolzada. Aquest fet coincideix amb un debat obert fa temps i aturat per la pandèmia, en el sentit de revitalitzar espais urbans a tota la ciutat, no només al centre, sinó a l'Eixample i en d'altres barris. Coincideix amb la voluntat de fer una ciutat més amable i amb una oferta de qualitat que recuperi el posicionament de Mataró en el seu mercat natural, el Maresme i el Vallès.
Manuel Mas Estela Fa 1 any
Home, no mateu tot el que és gras! Aprofitar l'espai públic per l'activitat de restauració està bé, però en places, no en carrers. En carrers ha de ser excepcional. De places per ocupar en tenim un munt i crec que ja s'aprofiten molt. Que us penseu que el carrer de Cuba de MTR és l'Enric Granados de BCN?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive