-
-

Salva Fernàndez/Eulàlia Ferreres

La nova zona 'trendy' de Mataró

Els entorns de la Plaça de Cuba han multiplicat la seva oferta i cada vegada arrosseguen a més gent que vol menjar o prendre una copa

“Trendy”. En català, a la moda. Així és com es pot definir la nova zona de restauració que s’està establint de manera orgànica als entorns de la Plaça de Cuba. Un lloc que havia estat tradicionalment de pas i que actualment és un pol d’atracció molt potent pels amants de la gastronomia... de tot tipus. Perquè si una cosa té el carrer Cuba i annexos és precisament varietat de propostes. Un lloc ideal per dinar, per sopar, per picar alguna cosa o per prendre una primera copa. I sense haver de sortir del centre de la ciutat.
 
L’experiència, a més, ha guanyat en accessibilitat per als vianants . Això sí després d’unes polèmiques obres que van posar potes enlaire la circulació de la zona de la Plaça de les Tereses i Plaça de Cuba, primer per manca d’informació i després per una duració superior al que s’esperava. Però el resultat ha acabat convencent en igualar l’espai de la plaça de Cuba amb el carrer de Cuba, en ampliar les voreres i donant més protagonisme als vianants (tot i que no han faltat crítiques a la manca d’aparcament que ha quedat des d’aleshores). Unes obres que estaven previstes al Pacte pel Comerç 2015-1017 i pensades, també, per unir el casc antic amb el futur (i hipotètic) Corte Inglés.
 
En tot cas, les obres de remodelació, acompanyades d’un ja de per sí renovat Mercat de la Plaça que a més ofereix propostes que intenten connectar amb la realitat de l’entorn en el que es troben (amb concursos per visitar restaurants de la ciutat o l’exitós Nit de Tapes), han provocat que es generi una onada de nous establiments que busquen el seu lloc al carrer de Cuba i voltants. Perquè una cosa porta a l’altra i a la inversa.

Els usuaris destaquen: "tranquil·litat i molta varietat"
Que la zona del mercat i carrer de Cuba batega cada cop amb més força ho demostra la gent que cada vegada omple els restaurants i bars d’aquest punt de la ciutat des de la tarda i fins la nit. És el cas de l’Ari, que ajuda als seus pares en la Bodegueta, un dels establiments de moda a la zona, i que assegura que s’ha convertit “en un lloc ideal per anar-hi a sopar perquè hi ha moltes ofertes”. També recalca que fins i tot pots estar-hi “fins tard sense moure’t fins el polígon”. En el mateix sentit s’expressa l’Ernest, que considera l’espai “una clara alternativa d’oci nocturn, amb horaris flexibles i que permet prendre una copa tranquil·lament”.
 
La tranquil·litat, de fet, és un dels punts que més clients destaquen d’aquest espai. La Roser, veïna de la zona, ho veu així: “està encarat a la gent jove i de mitjana edat que no li agraden les grans massificacions ni grans superfícies. Hi ha llocs tranquils i familiars per a tothom”, afirma, tot i que recalca que això es deu “sobretot a la iniciativa privada dels locals que han decidit obrir aquí”. En Manel, que viu prop del centre de Mataró, també és del parer que l’ambient és “molt familiar i íntim” i a això se li suma el fet que “és un lloc ideal per menjar bé a un preu assequible”.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive